Tallózás Kar szerint

Vissza
Export [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
csoportosítás: Szerző neve | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | Z | Á | É
Találatok száma: 280.

A

Adamkó, Betti (2016) Az internet hatása az olvasási szokásokra. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Andrássy, Lászlóné (2016) Inklúzió és integráció a szülők szemével. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Andóné Szabó, Tünde (2016) A gerlai Wenckheim kastély idegenforgalmi hasznosítása: Egy lehetséges projekt bemutatása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Antal, Kamilla (2016) A mai magyar lakosság külföldre vándorlásának okai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

B

Balajti, Judit (2016) A klasszikus és mai mesék szerepe a bölcsődés kisgyermek életében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Ballagó, Zsolt (2016) Parketta. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Balog, Krisztina (2016) A könyvtárak szerepe az interneten történő zaklatásokkal szembeni prevencióban. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Balog, Mária (2016) A táblagépek hétköznapi alkalmazása és szerepe az oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Balogh, Eszter (2015) Tehetséggondozás a kóruséneklés segítségével : Zenei tehetségfejlesztés egy budapesti általános iskola gospel kórusában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet.

Balássyné Ambrus, Mónika (2016) Diákok fogyatékossággal kapcsolatos attitűdjei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia.

Balázsi, Zsuzsa (2015) A fiatal és felnőtt bűnelkövetők börtönbe való beilleszkedésének összehasonlító vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Banda, Fanni (2015) A rendezvényszervezés az iskolában: A német nyelvet népszerűsítő iskolai szabadidős programok. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Bander, Éva Mónika (2015) Különböző életkorú tanulók agresszív viselkedésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Baranyai, Karolin (2015) A sorozatgyilkosságok okainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Baranyi, Diána (2016) Múzeumpedagógia a kortárs művészetben:Múzeumi gyakorlatok a vizuális nevelés szolgálatában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszék.

Baranyiné Kovács, Zsuzsanna (2015) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Barkó, Erika (2016) Zenei nevelés hatása a kisgyermek fejlődésére. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Bartáné Kozák, Tímea Beatrix (2016) Az iskolai táborszervezés speciális kérdései. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Bayer, Dóra (2015) Homoszexuálisok vizsgálata - Felmérés meleg férfiak elköteleződési igényéről. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Beleznai, Ágnes (2016) Tehetség és motiváció. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Belső, Anett (2016) A pubertáskor jellegzetességeinek megjelenése filmek hatására született reflexiókban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Berki, Barbara (2015) Mesei elemek a rendszerváltás utáni magyar filmekben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Bernáth, Attiláné (2016) A tanítás stratégiái, módszerei a szakképzésben. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet Pedagógiai Tanszék.

Bialkó, Bialkó (2016) Egyházi iskolában tanuló és a Családok Átmeneti Otthonában nevelkedő általános iskolások rajzainak összehasonlító vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bodnár, Enikő (2016) Kell egy hely. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar Mozgóképkultúra Tanszék.

Bodnár, Petra (2015) Kutyás terápia, mint a gyermek és fiatal korosztályt segítő és fejlesztő tevékenység. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bonifert, Rita (2016) Horsemanship című animációs kisfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Bornai, Ádám (2015) Salgótarján kulturális élete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Bornai, Ádám (2015) Salgótarján kulturális élete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Boros, Henriett (2015) Családi napközi, mint alternatív kisgyermek-ellátási forma. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Budai, Éva (2016) A fogyatékosság megítélése középiskolások körében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Buzsik, Mária (2016) A szakdolgozat során megismert, gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó intézmény tevékenységének bemutatása. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Bágyiné Sutus, Hajnalka (2016) A családból a bölcsődébe való átlépés segítése:Különböző családtípusok vizsgálata a bölcsődei beszoktatás fényében. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Bárczi, Barbara (2015) Autizmus spektrumzavarral élő gyermekek viselkedésproblémáinak megítélése. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bárány, Jánosné (2015) A tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában-Tehetségpont létrehozása és tehetséggondozó tevékenysége. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Bíró, Bianka (2016) Roma gyerekek integrációja a bölcsődében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Bíró, Julianna (2016) Eger és az egri borvidék világörökséggé nyilvánításának folyamata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális örökség és Művelődéstörténet tanszék.

Bódi, János (2015) Nemzetközi pedagógiai mérések hazai viszonylatban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

C

Csernaburczky, Zsófia (2015) Az emblémáskönyvek története. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális örökség és művelődéstörténeti tanszék.

Csillik, Lászlóné (2015) Hátrányos helyzetű és nem hátrányos helyzetű iskoláskorú gyermekek deviáns viselkedésének vizsgálata a család szociokulturális és szociális hátterének tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Csósza, Tamás (2016) Néphagyományunk örökségének közvetítési lehetőségei az iskola szabadidős tevékenységeinek tükrében a Gödi Búzaszem Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Czakóné Dékány, Dóra (2016) A magyar bőripari szakmák múltja jelene és lehetséges jövője. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

D

Dallos, Tamásné (2016) Az oktatási esélykiegyenlítés biztosítása Nógrád megye leghátrányosabb helyzetű, bátonyterenyei kistérségében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Dombi, Katalin (2016) Szabadidő-szervezés a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Domán, Dániel László (2015) Hosszú útról visszatérni. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Dr. Kocsis, Lajos (2016) A Csíki Lapok egy évtizede politikai lappá alakulását (1897) követően. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Draveczki, Vivien (2016) A Barátok közt című sorozat társadalomképe és valóságábrázolása. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Durkó, Zoltán (2016) A pokol gladiátora. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Dér, Alexandra (2015) Vajon ki kerül bölcsődébe? A várandóság fiziológiája és a bölcsőde intézményébe kerülés összefüggései az anyai lélektan tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia tanszék.

E

Erberling, Zsófia (2016) Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület számára elkészített weboldal. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Erdősi, Mercédesz (2015) Tanulási orientáció vizsgálata 7. és 11. osztályos tanulók körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

F

Fehér, Brigitta (2016) Roma tanulók a felsőoktatásban. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Felföldi, Viktória (2016) A kisgyermekek táplálásának sajátosságai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia.

Felföldi, Zsófia (2016) Korai kötődés jelentősége kisgyermekkorban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Ferenc, Beáta (2016) A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer Heves megyében: a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szerepe a kistelepülések könyvtári ellátásában. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Fodorné Morgenstern, Katalin (2016) A salgótarjáni Chorin Ferenc Reálgimnázium iskolai értesítőinek repertóriuma az 1923/24-1932/33. tanévről. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Fáklya, Fanni Zsófia (2016) Gyermekbántalmazás csecsemő-és kisgyermekkorban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Földi, Kitti (2015) „Szingligráfia” - A szingliség megjelenése és megélésének dimenziói. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Földvári, Lászlóné (2015) Tanulási képességek vizsgálata Tímár méréssel. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Oktatás - és Kommunikációtechnológia Tanszék.

Füzesi, Judit (2015) A média hatása a gyermek fejlődésére. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Füzesi, Judit (2016) A média hatása a gyermek fejlődésére. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

G

Gajdár, Henrietta (2015) A lakodalmi szokások változása Vizsláson. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszék.

Galamb, Andrea (2015) A korai fejlesztés feladata, módszertani elvei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Gecse, Gábor (2016) A családon belüli erőszak:Gyermekbántalmazás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Gell, Gertrúd (2016) egészséges életmódra nevelés a bölcsődében:egészséges táplálkozás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Gombár, Edina (2016) Játékszerek, játéktevékenység és azok hatásai kisgyermekkorban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi tanszék.

Gosztonyi, Enikő (2016) Minőségirányítási rendszerek alkalmazása a hazai könyvtárakban : ISO vagy TQM? MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Gulyás, Barbara (2015) Közösségi bűnmegelőzés sajátosságai- az egri modell. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Gundy, Kristóf (2016) Arcade. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra és médiaismeret.

Guttyán, Ágnes (2016) Tanulási zavaros gyermekek szüleinek megküzdési mechanizmusai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Gyurika, Martin (2016) Illusztrációk a kéziratos kortól a 18. századig az Egri Főegyházmegyei Könyvtár példáin keresztül. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

Győriné Nagy, Bernadett (2016) Kovács Máté hagyatéka: közlés és közművelődés. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatikai Tanszék.

Gábriel, Mónika (2016) Irodalmi mű animációs adaptációja. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Géczi, Dóra (2015) Iskolai szorongás vizsgálata 5. osztályos és 8. osztályos tanulók körében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

H

Hajdú, Józsefné (2016) Pedagógiai szempontból nehéz helyzetek szakszerű kezelése kisgyermekkorban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Hamzók, Judit (2016) Múlt és jelen tükrében: A Graefl-kastély öröksége és reprezentálása Kétútközön. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

Hargitai, Fanni (2016) Drop Shadow című animáció munkanaplója. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Hellenbárt, László (2015) Gyermeki jogtudatosság, gyermekbántalmazás, családon belüli erőszak. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Hevér, Nikoletta (2016) Játék kisgyermekkorban. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Hevér, Rozália (2016) Hátrányos helyzetű munkavállalók visszavezetése a munka világába. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógiai Tanszék.

Hidvégi, Anna (2016) Nőábrázolás Mundruczó Kornél szerzői világában. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Hlavács, Eszter (2016) "Miért pont én? Mért pont őt?" Az internetes társkeresés pszichológiai és szociológiai motivációi. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Honfi-Hunorfi, Erika (2016) Egyházi könyvtilalom és könyvbírálat Szmrecsányi Lajos érsekségének idején (1912-1943). MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

Hrncsár, Anikó (2016) Serdülőkori konfliktusok az iskolában. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Hubay, Miklós Péter (2016) A BIBFRAME és a könyvtári feldolgozás új keretei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Hugyecz, Irén (2016) A középiskolai analízis oktatása GeoGebra segítségével. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Matematika Tanszék.

Hörcsig, Dóra (2016) A szülésélmény vizsgálata otthon és kórházban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

I

Ignéczi, Henrietta (2016) Intézményi pedagógiai programok összehasonlítása az inkluzivitás szempontjából. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Ivády, Gyöngyi (2016) Szegregátumban élő fogyatékos emberek integrációs lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Ivánkáné Somodi, Krisztina (2015) A sajátos nevelési igényű tanulók integrálásának lehetőségei /egy budapesti középiskola integrációs törekvéseinek bemutatása, a pedagógusok attitűdjeinek vizsgálata/. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

J

Jakubovicsné Dombi, Erika (2015) A tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Jemcev, Andrea Gabriella (2016) Elektronikus tananyag készítése eXe-editorral. Posztgraduális szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Oktatás és Kommunikációtechnológia Tanszék.

Jerkovics, Zsófia (2015) Mi lesz c. dokumentumfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Juhász, Dóra (2016) Az apa-gyermek kötődés kialakulása. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Jári, Mariann (2015) A Z generáció nyelvi változásai napjainkban: Avagy hogyan változik a kommunikáció a számítógép- és internethasználat függvényében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Józsa, Viktória (2015) A fiatalkori bűnözés okai a családi szocializáció szempontjából. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

K

Kakuk, Dániel (2016) Polietilén című dokumentumfilm munkanaplója. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Kaluczki, Gyula (2016) A Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi Programja. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógiai Tanszék.

Kancsár, Zsanett (2015) Deviáns viselkedések pszichológiai vizsgálata középiskolás tanulók körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kardos, Sebestyén Ákos (2016) Mélyvíz: Portréfilm Németh Gyuláról. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kecskeméti-Székely, Katalin Zsuzsa (2016) “...az élet napos oldalán...” - koragyermekkori intézményes nevelés a kisgyermeknevelői képzés tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet Pedagógia Tanszék.

Kedvesné Szalma, Ágnes (2016) Tanulási képességeket megalapozó funkciók óvodai fejlesztése. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Kelemen, Kinga (2015) A kitolódott gyermekvállalás okai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kerekes, Krisztina (2015) Roma integráció a felsőoktatásban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kerekesné Konopeusz, Judit (2016) A DIFER mérés gyakorló pedagógusok szemszögéből. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Kiss, Enikő (2016) Online olvasói közösségek és szerepük a könyvtárakban. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Kiss, Ernő Oszkár (2016) Sporttal a káros szenvedélyek ellen. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Kiss, Fanni (2016) Az anya-gyermek kapcsolat szerepe a családból a napközbeni ellátásba kerülés folyamata során, különös tekintettel a bölcsődei beszoktatásra. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Klencznerné Kis, Mária (2015) Kiégés és empátia összefüggésének vizsgálata középfokú oktatási intézmények pedagógusai körében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Klinkó, Mónika (2016) A játéktevékenység sajátosságai és szerepe a kisgyermek fejlődésében, kisgyermeknevelői feladatok. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Kojsza, Péter (2015) Gyakorlati médiaoktatás a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kollár, Edina (2015) DROG-KÖR-KÉP "Maradj a napos oldalon". MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Kollár, Szabolcs (2016) Animációs videoklip. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Koncz, Sándor Pál (2015) Az Arany János Kollégiumi- Szakiskolai Program működése a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégiumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Korbely-Tomány, Sándor Sámuel (2015) A vallás hatása a társadalmi szocializációra Az egyházak társadalomformáló szerepe. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kormos, Nelli (2015) A dán és magyar középiskolák összehasonlítása az iskolai agresszió tekintetében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Kovács, Ildikó (2015) Az SNI gyermek integrációja a magyar köznevelési rendszerben. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia tanszék.

Kovács, Judit (2015) A Z generáció pszichológiai jellemzői. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kovács, Katalin Veronika (2016) Algoritmikus gondolkodás : Algoritmikus gondolkodás vizsgálata, magyarországi és a nemzetközi oktatásban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Kovácsné, Mesz Izabella (2016) Kiégés az egészségügyi szakdolgozók körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kozma, Dalma (2016) Kisgyermek-közösségekben előforduló balesetek, és megelőzés lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Krasznavölgyi, Lívia (2015) Habilitáció – Rehabilitáció lehetősége, területei az SNI-s gyermekek fejlesztésében Magasan funkcionáló autizmussal élők az integrációban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Kuczera, Dalma (2015) Innovatív nyomdai brand. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kun, Mónika (2015) Eredményességvizsgálat az Abádszalóki Általános Iskolában - Az eredményességvizsgálat aspektusai -. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet - Pedagógia Tanszék.

Kuzselné Schóber, Ágnes (2015) Az integráció és az inklúzió a hazai oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Kálmán-Szabó, Zsuzsanna (2016) Iskolai szociális munka. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kárpáti, László Áron (2016) Okostelefon nyelvoktató szoftver applikáció arculati kézikönyv. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Ködöböcz, Gábor (2016) A zene transzfer- és képességfejlesztő hatásának vizsgálata a magyar zenepedagógia tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Körmendiné Pók, Zsófia (2016) A Budapesti Magyar Királyi Állami Gyermekmenhely története és irodalma. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális örökség és művelődéstörténeti Tanszék.

Kővári, Viktor (2016) Egy pixelgrafikus program elméleti és gyakorlati bemutatása: Adobe Photoshop tutorial elkészítése webes környezetben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

L

Lakatosné Török, Andrea (2016) A felnőtt oktatásban résztvevők tanulási motiváltsága. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Lakos, Ivett (2016) Mozgásfejlődés csecsemő- és kisgyermekkorban, mozgásfejlesztés lehetősége a bölcsődében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Lakosné, Kiss Katalin (2016) Iskolai konfliktusok. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Lengyel, Melinda (2016) A gyermekvédelem története Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógiai Tanszék.

Loskáné Bodó, Zsuzsanna Mária (2016) A korai idegen nyelv tanulásának hatása az óvodáskorú gyermekek kognitív fejlődésére, összehasonlítva a nyelvet nem tanuló gyermekek csoportjával. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Lukovszki, Nikoletta (2015) A tanítás stratégiái, módszerei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Ládi, Petra (2016) A magyar animáció kezdetei, technikai sajátosságai, a nemzetközi szakmai környezet történeti áttekintése. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Lázi, Anett (2016) A roma identitás és felvállalásának nehézségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Lóczy, Stella (2016) Új szakmai megoldások a fogyatékosok ellátásában - támogatott lakhatás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Lőrincz, Eszter Virág (2016) Tanárok beállítódása az integrált neveléssel kapcsolatban: Vizsgálat Heves megyei általános iskolákban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

M

Macz, Krisztina (2016) Hátránykompenzáció és tehetségfejlesztés iskolánkban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Makkai, Stella (2015) Akcióhős-típusok a 80-as évek amerikai filmjeiben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra.

Makróczy, Károly Róbert (2016) A Z generáció tanulás-módszertani szokásainak bemutatása önálló kutatás alapján. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógiai Tanszék.

Marics, Andrea (2015) A tanári személyiség hatása a tanulók eredményességére. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Masaoudné Pál, Mária (2016) Családi életre nevelés szexuális felvilágosítás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi.

Megyes, Józsefné (2015) A fiatalkori bűnelkövetés pszicho-szociális okai, összetevői. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Mester, Ákos (2016) A "Burgenlandi Székelyek" című dokumentumfilm munkanaplója. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Mikula, Kitti (2016) Szociális kapcsolatok hatása az iskolai teljesítményre. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet Pedagógiai Tanszék.

Miriszlay, Anita (2016) Iskolai, szervezett szabadidő keretein belül, a játék hatása a 9-12 éves tanulásban akadályozott diákok kognitív fejlődésére. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Mitlasóczki, János Gergő (2016) A Lili is currently offline című kisjátékfilm operatőri munkája. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Molnár, Andrea (2016) Dr. Öveges József professzor nyomdokain, kísérletekkel a diák szívekhez. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia tanszék.

Molnár, Bernadett (2016) Az elektronikus tájékoztatás jelene és jövője. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatikai tanszék.

Molnár, Csilla (2016) Csillagtenger. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Molnár, Réka (2015) Szülői nevelési attitűdök szerepe az iskolai teljesítmény tekintetében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Mrázné Mezei, Ildikó (2015) Roma tanulók a közoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Munkácsi, Tamás (2016) Narratív sajátosságok Joel Coen és Ethan Coen filmjeiben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Márkus, Viktória (2016) A gyermekvédelem legfontosabb feladatai kisgyermekkorban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

N

Nagy, Baksa Balázs (2015) Álmodtam egy világot. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Nagy, Dávid (2015) Lillák. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Nagy, Nikolett (2016) Web 2.0-ás lehetőségek a hazai megyei könyvtárak weboldalain. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Nagy, Tamás (2016) Erdei iskolák a turizmus aspektusából. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Nagy-Füleki, Renáta (2016) Pedagógusok kommunikációs eszköztára:az iskolai terek kommunikációs hatásának vizsgálata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Nagyné, Győri Gyöngyi (2016) A különleges bánásmódot igénylő tanulók lehetőségei az általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Nagyné Sipos, Marianna (2016) A Tiszalöki Teleki Blanka Gimnázium története. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet.

Naárné Szabó, Alexandra (2016) Kisgyermekek táplálásának sajátosságai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Nyitrai, Péter (2016) A magyar kalandfilm változatai 1990 után. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Nyíriné Juhász, Klára (2015) A családból a bölcsődébe való átlépés segítése A beszoktatás változása az évtizedek folyamán, a megőrzéstől a nevelésig. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Németh, Julianna (2015) A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakemberek nézeteinek a vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Nógrádi, Bianka (2015) A szociálpedagógus szerepe az iskolában. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

O

Ocsovainé Gombás, Mária (2016) Szabadidö- szervezés a Herédi Általános Iskolában. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai- és Közművelődési Tanszék.

Oláh, Dalma (2016) Kisgyermekek spontán beszédfejlesztése a bölcsődében: A gyakorlott kisgyermeknevelők és a csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakos hallgatók spontán beszédfejlesztésének összehasonlítása. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Onofer, Dóra (2016) A gyerekek és a média kapcsolata: ezen belül is kitüntetett szerepben a televízió és a reklám. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Orosz, Tamás (2015) Ha menni kell... BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra és médiaismeret Tanszék.

Orosz-Balogh, Vanda (2016) A média szerepe a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak szabadidejében. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

P

Paczáriné Biró, Bettina (2015) Kooperatív tanulás, kooperatív technikák. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia tanszék.

Pajger, Tímea (2016) A játéktevékenység sajátosságai és szerepe a kisgyermek fejlődésében, a kisgyermeknevelői feladatok. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Palescsák, Veronika Mónika (2016) Egy település térbeli- társadalmi helyzetének hatása a gyermekek esélyegyenlőségére: Két település bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Palkó-Deli, Andrea (2015) A fogyatékosság megjelenése a képzőművészeti alkotásokban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Palotás, Péterné (2016) Gyermekotthonban nevelkedő illetve családban élő gyermekek értékorientációjának összehasonlítéása. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Pantyi, Petra Berta (2016) Értési stratégiák filmes tárgyú blogokban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Parai, Roland (2016) Volt egyszer egy Acélváros c. dokumentumfilm munkanaplója. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Pataki, Zsuzsanna (2016) Az oktatásfejlődés 250 éve egy vidéki gimnáziumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógiai Tanszék.

Pazsitka, Ákos György (2016) Lili is currently offline. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Perczéné Bocsi, Orsolya (2016) Serdülőkorúak antiszociális viselkedésének vizsgálata/feltérképezése. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Perecsényi, Annamária (2016) A gyermeki és tanulói jogok érvényesítése az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Pete, Balázs (2016) A Debreceni Polgári Casino. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Petró, Ildikó (2016) Alternativitás a magyar oktatásban:Kémia és Biológia óra tanítása a Miskolci Nebuló Általános Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia.

Pobori, Csaba (2015) A tájékoztatás hatékonyságát növelő oktatóanyagok. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Pokol, Zsolt (2016) Multikulturális nevelés megvalósulása Tuzsér településen és a Lónyay Menyhért Általános Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Poncski, Krisztián (2016) Professzionális animációkészítő szoftverek jellemzői és használhatóságuk a mozgóképkészítésben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Proba, Hallgató (2016) proba Dolgozat. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Könyvtár- és Humán Információtudományi Tanszék.

Puskás, Andrea (2015) ReProdukált egyediség. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Pálnok, Judit (2016) A reklám szerepe a médiában. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Pápai, Hajnalka (2016) Esélyteremtés a fogyatékkal élő fiatalok változatos szabadidő eltöltéséhez. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Péterné Zádeczky, Mónika (2015) A pedagógiai értékelés perspektívái a német nyelvoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

R

Reményi, Gábor (2015) Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Reményi, Gábor (2015) Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Ripcse, Zsolt (2016) Felzuhanás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Rákócziné Jaskó, Katalin (2016) Anyanyelv- és beszédfejlődés támogatása a bölcsődében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai tanszék.

Répa, Mónika (2015) A motiváció. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Rózant, Anita (2016) Hátrányos helyzet a közoktatásban-Esélynövelő pedagógia: Helyzetkép a fegyverneki Orczy Anna Általános Iskola alsó tagozatán. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi.

S

Sankovics, Vivien (2016) A 0-3 év közötti korosztály táplálása az otthoni környezetben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Selmeczi, Pálma Mária (2015) Petrik Géza a magyar könyvszakma szolgálatában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Sikéné Pfeiffer, Éva (2015) Szülői és pedagógus elégedettségmérő kérdőívek feldolgozása egy délpesti általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatikai Tanszék.

Simon, Enikő (2016) Legális és illegális szerek hatása a magzati, gyermeki fejlődésre. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Simon-Rácz, Emese (2016) A tanítás stratégiái, módszerei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Sipos, Róbert Zoltán (2015) A meleg filmek műfajisága. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Siskáné Bréda, Szilvia (2016) Szabadidő-szervezés a cserkészek életében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Steidl, Zsófia Katalin (2016) A táncművészet megjelenése a filmekben (webes felületen). BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Stokker, Zsuzsanna (2015) Egy pedagógus életpálya bemutatása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Suder, Anita (2016) A mai modern csecsemőtáplálás összehasonlítása az 1900-as évek szokásrendszerével szemben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Suszter, Tiborné (2016) A repertorizálás kérdései és a folyamat bemutatása a „Könyv, Könyvtár, Könyvtáros” című folyóirat egy évfolyamának feldolgozásán keresztül. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatikai Tanszék.

Szabó, István Zoltán (2016) Egy kulturális rendezvény szervezésének vetületei A „Premier Művészeti Napok” rendezvény elemzése. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Szabó, Lilla (2016) Egészséges táplálkozás a várandósság és a szoptatás ideje alatt. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Szabó, László István (2015) A hazai szakképzés változásai napjainkban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Oktatás és Kommunikációtechnológiai Tanszék.

Szabó, Márk (2016) Szergej Mihajlovics Eisenstein informatív weboldal készítése Drupal nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer segítségével. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra és médiaismeret.

Szabó, Sándorné (2016) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Szabó, Zsófi (2016) A Biztos Kezdet Gyerekház, mint alternatív ellátási forma a kisgyermekek napközbeni ellátásban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai tanszék.

Szaniszló, Henrietta (2016) A szorongás és az iskolai teljesítmény kapcsolatának a vizsgálata az általános iskolások körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Szarvas, Gréta (2016) A tanári professzióra való felkészítés vizsgálata. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Szecsődi, Bianka (2015) Attitűdvizsgálat főiskolások és kisgyermeket nevelők körében, a fejlődési rendellenességekkel szemben:Elfogadás vagy elutasítás. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Szekeres, Bianka (2016) A 19. század első felének gyermekképe a magyar források tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Szepesi, Ádám (2016) A Kecskeméti Televízió története : A lokalitás a televíziózásban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Szepesi, Ádám (2016) A Kecskeméti Televízió története: A lokalitás a televíziózásban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Szert, Gézáné (2016) A tanulási nehézség. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Szilágyi, Judit (2016) Óvodai pedagógiai programok elemzése az iskolára felkészítés szemszögéből. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Szlobodnyik, Alexandra (2016) Pedagógusok digitális alapú kommunikációjának és digitális eszközhasználatának vizsgálata a Szent István Keresztény Általános Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Szobonya, Brigitta (2016) A vizuális nevelés hatása kisgyermekkorban a személyiségfejlődésre. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar Pszichológiai Tanszék.

Szunyi, Kinga (2016) A könyvtárak helye és a könyvtárosok szerepe a Big Data korában. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Szvitankó, Eszter (2016) Gyermekbántalmazás csecsemő- és kisgyermekkorban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Szász, Andrásné (2016) A konstruktív életvezetésre nevelés az Egri Arany János Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Szél, Éva (2016) Magyarok a tehetségfejlesztésben. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Szép, Alexandra (2016) A Montessori-pedagógia gyakorlati megvalósítása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógiai Tanszék.

Szűcs, Emese Alexandra (2015) 5 óra 12 perc. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Sára, Zsuzsanna (2016) Információfeldolgozás a 21. században a könyvtárak szemszögéből. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Sári, Bence (2015) MATERA Dokumentumfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

T

Talabér, József (2016) Molylepkék című kisjátékfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Tamás, Tímea (2015) Digitális nyelvhasználat az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet.

Tar, Evelin (2015) A vállalati belső rendezvények szerepe a CIB Csoport tevékenységében - A CIB Spirit programok bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Tarjányi, Judit (2015) Az agresszívnek és szelídnek címkézett, olvasott mesék impulzusainak vizsgálata óvodások és kisiskolások körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Tarrné Sipos, Izabella (2016) Környezeti nevelés, környezettudatos magatartás a kollégiumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet, Pedagógiai Tanszék.

Tolmácsi, Csenge (2016) A kisgyermekkori táplálkozás jellemzői és hatása az egészséges fejlődésre. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Toma, Sándor (2015) A sci-fi filmkészítésre gyakorolt hatása a kezdetektől napjainkig: az Űrodüsszeia, Csillagok között, Szeretet című filmeket átható kozmikus magány eredete. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Trankó, Ida Mária (2016) A magyar Ferences Szerzetesrend kolostorainak örökségvédelmi szerepe és helyzete – Szécsény. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

Tóth, Anett (2016) Enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékos személyek szabadidős szokásai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Tóth, Gabriella (2015) A konfliktuskezelés alternatív módjai a köznevelésben - Vizsgálat egri középiskolákban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Tóth, Gábor (2016) A digitális tipográfia fejlődése az elmúlt négy évtizedben. TDK dolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Tóth, Rita (2016) A csoportmunkáról való vélekedés vizsgálata a büntetés-végrehajtási intézményben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Tóth-Bán, Edina (2016) Lehetne másként is?:A mai magyar gyermekvédelmi gondoskodás lehetőségei egy serdülő életében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet Pedagógiai Tanszék.

Tóthné Szternai, Ágota Sára (2016) A hátrányos helyzetű tehetség azonosítása, gondozása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Törtei, Gábor (2016) Informatikai infrastruktúra kialakítása az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Törökné Erdős, Anita (2015) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

U

Urbanovics, Rita Anna (2016) Az angolkisasszonyok egri intézetének története a XIX. századtól napjainkig. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

V

Varga, Bence (2016) Az egri Érseki Líceumi Nyomda régi könyveinek digitalizálása (1755-1804). MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Médiainformatika Intézet - Humáninformatika Tanszék.

Varga, Lilla Edit (2015) Williams szindrómás fiatalok önállósodás folyamatai gyermeki és szülői szemmel. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Varga, Martina (2015) Fiatalkorú bűnelkövetők a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységének tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Varga, Vivien (2015) A néphagyomány őrzése Kalocsán. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Varga, Vivien (2016) A néphagyomány őrzése Kalocsán. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Varga, Zsófia (2015) Traumákkal való megküzdés reziliencia. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Vasas, Marianna (2016) A népi díszítőművészet szimbólumrendszerének fellelhetősége a Hajdú-Bihar megyei kortárs népi iparművészetben. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszék.

Vastag, Bernadett (2015) Gyermekkönyv-illusztrációk a magyar gyermekirodalomban Szegedi Katalin ceruzáján keresztül, Göd mesevárosából indulva. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Vatai, Soma (2015) A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola iskolai gyermekvédelmi tevékenysége. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Verebélyi, Balázs (2015) Hagyomány és megújulás a Heves megyei népi textilkultúrában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszék.

Verebélyi, Gábor (2016) Parkoló című kisjátékfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Veres, Alexandra (2015) A bűnözővé válással kapcsolatos nézetek vizsgálata felsőoktatásban tanuló fiatalok körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Veresné Lefler, Katalin Rita (2016) Gárdonyi Géza folyóirata a Tanítóbarát. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Vincze, Alina (2016) Flamingó, vagy Franciska álma című film munkanaplója. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Virág, Gergő (2016) Animációs rövidfilm mértani formákkal a szegregációról és az erőszak terjedéséről : Vírus. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra és Médiaismeret Tanszék.

Virág, Gréta (2016) Gyermekbántalmazás a családban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Virág, Éva Evelin (2015) Örökbefogadás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Virág, Éva Evelin (2015) Örökbefogadás - Az örökbefogadó anyák krízisei örökbefogadás előtt és után. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Vucskánné Timon, Zsófia (2016) Az élő népzene hatása a beszédfejlődésre. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Váradi, István (2016) Hátrányos helyzetű fiatalok jövőképe. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

varga, ágnes (2016) Az agresszió és az erőszakos cselekedetek megjelenése az iskolákban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Z

Zakkar, Antónia (2016) Szabó István filmesztétikája tematikus weboldalon keresztül. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Zolnai, Gergely (2016) A negyedik hónap című kisjátékfilm munkanaplója. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Zsíros, Renáta (2015) A társadalmi entrópia megjelenése és hatása a drogfogyasztó társadalomban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Zvara, Gréta (2015) A siroki vár turizmusa-Egy barlangvár múltja és jelene. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség Tanulmányok és Művelődéstörténet Tanszék.

Á

Árr, Réka (2016) A kincset érő anyatej. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

É

Éger, Gábor (2016) Eszéki T. István könyvgyűjteménye a sárospataki Nagykönyvtárban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

A lista elkészítésének dátuma Fri Jun 18 15:00:38 2021 CEST.