Tallózás dátum szerint

Vissza
Export [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
csoportosítás: Szerző neve | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | X | Z | Ü | Ő
Találatok száma: 106.

A

Almásy, Árpádné (1965) A Jonathán alma termesztése, termesztésének lehetőségei és jelentősége községünk két termelőszövetkezetében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Angyal, Erzsébet (1965) Nyírvasvári község a szocialista fejlődés útján. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizalt.

B

Balogh, Béláné (1965) Gaja patak földrajzi leírása. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Balogh, Lőrinc (1965) Tunyogmatolcs gazdasági élete. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Baradács, Lászlóné (1965) Burgonyatermesztési problémák községünkben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Baranyi, Terézia (1965) A környezetismeret és az olvasás koncentrációja egy adott /2./ osztályban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Baráz, Máténé (1965) Tévhitek, hiedelmek, babonák megjelenési formái és okai az alsó tagozatos gyermekeknél. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Baunok, Béla (1965) Reprodukciótól az önállóságig vezető út a fogalmazás tanításában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Bodnár, Józsefné (1965) A polgári pedagógia elleni harc Magyarországon 1948-1950-ben a pedagógia sajtó tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Bognár, Mária (1965) A szemléltetés jelentősége és módjai a fogalmazás tanításában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Borsos, Éva (1965) Az üveggyártás és az üveggyári munkások szakszókincse. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Bálint, Sándorné (1965) Boldog község népviselete. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

C

Csáji, Attiláné (1965) A személynévadás kérdései a XVII. század elején Észak-Magyarországon. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Csépány, Katalin (1965) A tanulói aktivitás alapozása és fejlesztése az anyanyelvi órákon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Csócsits, Pál (1965) A borsó termelésének feltételei, előnyei, szükségszerűsége községünkben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Czinege, Julianna (1965) A családi nevelés eltérő és egyező vonásai egy osztály tanulóinál. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

E

Együd, Jánosné (1965) Madách Imre: Az ember targédiája (alapvető problémák). Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Erdei, Róza (1965) Óravázlatok készítése és azok elemző indoklása valamelyik anyanyelvi tárgy egy órájáról /A nyelvtani ismeretek és a helyesírás gyakorlás arányainak vizsgálata egy nyelvtanóra variációiban/. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Eszterhás, Istvánné (1965) A jósvafői Kossuth-barlang. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Eötvös, Kinga (1965) Ady Endre költészetének ellentmondásai. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

F

Fehér, Istvánné (1965) A környezetismeret tantervi feladatainak érvényesítése és a tantárgyi koncentráció megvalósítása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Ferge, József (1965) A labdarúgó mérkőzéseken előforduló néhány fontosabb hiba elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Fodor, Lajos (1965) Az itatásos borjúnevelés jelentősége. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Frantsik, Franciska (1965) Családi nevelés egyező és eltérő vonásai egy osztály tanulóinál. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Fröhner, Katalin (1965) Hogyan érvényesítsük a szemléletesség elvét az anyanyelvi tárgyak oktatásában? Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Fónyi, Zoltán (1965) Rudabánya gazdasági élete. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Fülöp, János (1965) József Attila a szocialista Magyarországért. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Füzesi, István (1965) Bárna község a szocialista fejlődés útján. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

G

Garamvölgyi, Gyula (1965) Berkenye monográfiája. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

György, Levente (1965) Arany János balladáinak tragikuma. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Géczi, Erzsébet (1965) Szilvásváradi kereszt-, ragadvány- és gúnynevek. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Göncfalvi, László (1965) Az éneklő Magyarországért (Kodály Zoltán munkássága). Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

H

Habel, Gyula (1965) Tranzisztorok jellemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Halasi, Antal (1965) Burgonyatermesztés. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Herpai, Mária (1965) A Tokaji Nagyhegy kialakulása és felépítése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Hubai, Terézia (1965) B.A.Z megye mezőgazdaságának szocialista átszervezése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

I

Ignáczy, Katalin (1965) Tanítási nehézségek és azok leküzdése az ált. iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

J

Jakab, Györgyné (1965) Hogyan küzdjünk az olvasási hibák ellen? Az olvasási hibák elleni küzdelem jelentősége, az olvasás tanítása feladatainak megvalósításában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

K

Karniczki, Istvánné (1965) Heves község mezőgazdaságának szocialista fejlődése. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Kindlovits, Zsuzsanna (1965) Hogyan biztosítom a tanulók aktív és tudatos részvételét az iskolai munkában? Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Király, Bertalan (1965) Komoró község monográfiája. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Király, Erika (1965) Ecséd község története. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Kiss, Dénesné (1965) A szabadságharc ábrázolása Jókai szépirodalmi műveiben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Kiss, Lajos (1965) Sárrétudvari község története a XIII. századtól napjainkig. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizalt.

Kolyvok, István (1965) Szentistván község monográfiája. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Korkos, Jenőné (1965) Hogyan segítettem tanítványaimat a szakrendszerű oktatásra való áttérés nehézségeinek leküzdésében? Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Kovács, György (1965) A kézilabdázásban a beálló szerepe a támadás előkészítésében és végrehajtásában. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Kubala, Natália (1965) Ady Endre szerelmi költészete. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Kővári, Jánosné (1965) Az olvasási készség fejlesztésének módszeres eljárásai az alsó tagozatos oktatásban, különös tekintettel a gyakorló órákra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

L

Laczkó, Mária (1965) A Nyírség almatermelésének népgazdasági jelentősége; nyíregyházi konzervgyár. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Lerner, Tamásné (1965) Az erkölcsi nevelés folyamatának leírása és elemzése egy vagy több erkölcsi nevelési feladat vonatkozásában az általános iskola alsó tagozatában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Lázár, Jolán (1965) A világnézeti nevelés tartalmi és módszerbeli kérdései az anyanyelvi tárgyak oktatásában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

M

Magyar, Beatrix (1965) A hagyományos paraszti gazdálkodás ismeretanyaga és szókincse a Heves megyei Mikófalván. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Marozsán, Ferenc (1965) Házinyúl tenyésztési tapasztalatok. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Matisz, Cecília (1965) A Borsodi Hőerőmű földrajzi vonatkozásai. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Matolcsi, Miklós (1965) Szikes talajaink. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Moldván, György (1965) Almatermesztés az Újfehértói Kísérleti Gazdaságban. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Molnár, Béla (1965) Képek Zaránk község történetéből. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Molnár, István (1965) Mohora község monográfiája. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Márki, Gábor (1965) A tanulmányi séták és kirándulások jelentősége és helyes felhasználása az általános iskola alsó tagozati oktatómunkában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Mózer, György (1965) Rimóc község monográfiája. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

N

Nagy, Sándorné (1965) Hajdúsámson község a szocializmus építésének útján. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Neményi, Edit (1965) A gyöngyössolymosi faeszköz-készítés ismeretanyaga és szókincse. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Nádpor, Józsefné (1965) A Nádudvari Vörös Csillag Mezőgazdasági Termelőszövetkezet története. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Németh, László (1965) A parasztság követeléseinek jelentkezése az 1832-36-os reformországgyűlésen. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Németh, Ágnes (1965) Bartók Béla munkássága leveleinek tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

O

Ocskay, György (1965) Az egri egyházmegyei könyvtár zenei anyaga I.világi zene. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Oláh, Mária (1965) Illyés Gyula költői képei. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

P

Pap, János (1965) Illyés Gyula drámái. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Pardavi, Antal (1965) A Tiszai Vegyi Kombinát gazdaságföldrajza. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Pecze, János (1965) Szemléltetés az ének órákon. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Petrovits, Ilona (1965) Magyarország ipari fejlődése a felszabadulás után. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Polyák, Csaba (1965) A nyelvművelés lehetőségei és módszeres eljárásai az alsó tagozatban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Poremba, Ferencné (1965) Balesetek és sérülések elkerülésének módja az általános iskolai testnevelésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Pusztay, Péter (1965) Vértes község talajtípusai és azon termesztett növényfajták. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Pádár, Dénes (1965) A csányi Új élet Termelőszövetkezet gazdasági földrajza. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizalt.

Pál, Béla (1965) A Nyírség almatermelése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Pálmai, Béla (1965) Természeti kincsünk a bauxit. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Püspöki, Győző (1965) Boldog község története. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

R

Rigó Szántai, Sarolta (1965) Az érzelmi ráhatás jelentősége az erkölcsi nevelésben és megvalósításának eszközei a szépirodalmi olvasmányok tárgyalása során. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Rolly, Margit (1965) Opera és társadalom. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

S

Salamon, Ilona (1965) A sajószentpéteri üveggyár. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Stefán, Frigyes (1965) Parasztábrázolás a felszabadulás utáni magyar irodalomban. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Szalóki, Béla (1965) Bertold Brecht drámaművészete. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Szekendy, Szilvia (1965) Úttörősport. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Szikszay, János (1965) Nyírbátor természeti és gazdasági földrajza. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Szilágyi, Malvin (1965) A nyírbátori Bóni Növényolajipari Gyár fejlődése (gazdaság-földrajzi szempontból). Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Szilárd, Ildikó (1965) Süttő község monográfiája. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Digitalizált.

Sztaniszlovszki, Antal (1965) Erkel Ferenc és a Magyar nemzeti opera. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Sárközi, Imréné (1965) A jártasságok és készségek kialakításának jelentősége és helyes módja az általános iskola alsó tagozatában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

T

Terék, Etelka (1965) Eger város dűlőnevei a XVIII. században. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Tolnai, Mária (1965) Házi feladatok szerepe az ismeretek, jártasságok és készségek megszilárdításában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Tóth, Bertalanné (1965) A Bükki karsztvizek vízjárása és az éghajlat kapcsolata. Szakdolgozat, Archív, Digitalizált.

Tóth, Dezső (1965) A Zempléni-hegység erdőgazdasága. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Tóth, Margit (1965) A törökszentmiklósi járás öntözőgazdálkodása. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

U

Uhrin, Benedek (1965) Az erkölcsi nevelés alapelveinek érvényesülése egy adott nevelő munkájában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

V

Vadász, Erzsébet (1965) A munkára nevelés folyamatának leírása és elemzése az általános iskola IV. osztályában olvasás tantárgy keretében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Varga, Csabáné (1965) József Attila harca a szocialista Magyarországért. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizalt.

Varró, Lajos (1965) Eger részvétele az 1848/49-es szabadságharcban. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Vass, Róza (1965) Az aktivizálás lehetőségei III. osztályban olvasás órán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Ványay, Lászlóné (1965) Móricz Zsigmond harca a szegényparasztságért. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Vári, Györgyné (1965) Szocialista hazafiságra nevelés az általános iskola alsó tagozatában a tantárgyakon keresztül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

X

x, y (1965) "The Bird That Would Live Must Thrill the Hunter with Its Song" (Richard Wright's Native Son). Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Z

Zsiska, Katalin (1965) A testi nevelés kapcsolata a nevelés több területeivel. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Digitalizált.

Ü

Ürögdy, Piroska (1965) Lehetőségek és módok az érzelmi mozgósításra a fogalmazás tanításában az erkölcsi nevelés területén. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Ő

Őz, Mária (1965) Az önállóságra nevelés szükségessége és módszerei az általános iskola negyedik osztályában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

A lista elkészítésének dátuma Thu Jun 17 21:31:14 2021 CEST.