Tallózás dátum szerint

Vissza
Export [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
csoportosítás: Szerző neve | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | É | Ö
Találatok száma: 595.

A

Akela, Sabona (2014) Afgán menekültek Magyarországon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai tanszék.

Albert, Attila (2014) A kompetenciák szerepe a felnőttképzésben, közterület-felügyelő szakképzés kompetenciafejlesztése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Albert, Judit (2014) Kutya Babesiosis vizsgálata Nógrád Megyében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

András, Hunor (2014) Székely nép eredete és története. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet.

Andrási, Dorottya (2014) Korai mozgásfejlesztés a bölcsődében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Andrásy, Zsuzsa (2014) Az akkreditáció rendszere, program akkreditáció a gyakorlatban: Spin Teremkerékpár edző akkreditáció. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andagógia és Társadalomelméleti tanszék.

Andréné Kiss, Katalin (2014) Vezetői tulajdonságok, vezetési stílusok, vezetői készségek, és a vezetői hatékonyság elemzése: A rendőri vezetői eredményesség napjainkban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Angyal, Dorottya (2014) A Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozásának és működésének tapasztalatai az Egri TISZK KKN Kft. tevékenységének kapcsán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Angáné Patvaros, Csilla (2014) Az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ és a Barcika Art Kft. személyzetbeszerző tevékenységének összehasonlítása (Személyzetbeszerzés a közszférában és a versenyszférában). Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Antal, Anikó (2014) Gyermekek az internet hálójában. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Antal, Gizella (2014) A médiakultúra fejlődésének veszélyei a társadalomra: Az internet gyermekekre gyakorolt hatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Antalicz, Anita (2014) A jutalmazás és büntetés pedagógiai kérdéseinek összehasonlító elemzése és iskolában és a családban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Apró, Anna (2014) A környezetkímélő energiahasználat és a megújuló energiaforrások tudatosításának lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

B

Bacsó, Tamás (2014) A rendszerváltás hatása a közszolgálati médiára. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Bajdik, Gábor (2014) Internethasználat a fiatalok körében: Vizsgálatok a közösségi oldalak használatáról. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Bak, Bettina Lili (2014) Liliomszál Virágbolt Arculat bemutatása. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Bakai, Antónia (2014) Állami gondozásba került gyermekek életkörülményei. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, ..

Bakonyi, Levente (2014) A probiotikumok különös fókuszban a Bacillus clausii. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológiai Intézet.

Bakonyi, Petra Nóra (2014) Kulturális Turizmus vizsgálata Mezőkövesden. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Bakos, Gáborné (2014) A dolgozók képzése, munkahelyi képzési rendszerek kialakítása: Humánerőforrás fejlesztés munkahelyi képzéseken keresztül, a képzések hatékonysága a Salgglas Zrt-nél. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Balasi, Balázs (2014) Az ipari hulladékok keletkezése, begyűjtése, feldolgozása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, ..

Balog, Mária (2014) A Drégelypalánk Községi Könyvtár weboldalának elkészítése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Médiainformatikai Intézet.

Balogh, Attila László (2014) Az Y generáció. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Médiainformatikai Intézet.

Balogh, Ferenc (2014) A természetvédelem jelenkori erkölcsi elveinek és gyakorlatának fontosabb kérdései. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Balogh, Gergő (2014) Az újraolvasó Esti Kornél. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar nyelv és Irodalomtudományi Intézet.

Balogh, Gréta (2014) A kisgyermek átsegítése a családból a bölcsődébe. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Balás, Veronika Lilla (2014) A tudatos fogyasztói magatartás. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Balázs, Bianka (2014) A játék szerepe a korai német idegen nyelv tanítása során. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Bander, Dalma (2014) A hatékony tanár jellemzői. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Barabás, Janka (2014) A közösségi kertek az Európai Unióban, különös tekintettel Magyarországon. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Barabás, Mária (2014) Az e-könyv: múlt, jelen, jövő. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Baranyai, Renáta (2014) A Jászság rendezvényeinek turisztikai hatásai. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Baranyi, Tamás (2014) A globális éghajlat és az energiagazdaság. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Barcsák, Barbara (2014) Észak-magyarországi régió egészségturizmusa. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Barna, György (2014) Természeti jelenségek a zenében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Ének-zene Tanszék.

Barnáné Sike, Enikő (2014) Mindennapos testnevelés az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Barnóczki, Gerely (2014) Bor és Egészség. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Bartha, Erika (2014) Tiszaújváros szerves hulladékgazdálkodása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Barthel, Gábor (2014) A munkahelyi stressz hatása a személyiségre. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Bartók, Mercédesz (2014) Agresszivitás a médiában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Bartók, Virág Dominika (2014) A kisgyermekek rajzi fejlődésének segítése a bölcsődében. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Bartók, Zoltán (2014) Vezetési stílus és hatékonyság. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógiai és Társadalomelméleti tanszék.

Baráthné Szaszkó, Judit (2014) A felnőttek tanulási motivációi az egész életen át tartó tanulás tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Barók, Réka (2014) Kolorprojekt: Kazincbarcika és térsége turisztikai és gazdaságfejlesztő projektjei a térség imázsának formálásra. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Behina, Istvánné (2014) Kerek erdőből a Subaru Imprezába: a gyermekek vizuális gondolkodása. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Bellaagh, Daniella (2014) Anyag és alak dunai kavicsok példáján. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Bendiák, Adrienn (2014) Gyermekbántalmazás hatása a felnőttkori életre. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Benedek, Szidónia Anna (2014) Az apa szerepe a kisgyermek életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Beniczky, Klára (2014) Franz Kafka A per című regényének értelmezései, a bűn kérdésköre a szakirodalom tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Berczeli, Petra (2014) A Jászberényi Állat – és Növénykert külső kommunikációja. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció – és Médiatudomány Tanszék.

Berdó, Júlia (2014) Fogyasztóvédelem a mindennapokban. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Berki, Bettina (2014) A tévés mesefilmek hatása a kisgyermekek fejlődésére. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Bertók-Fülöp, Katalin (2014) A burnout szindróma megjelenésének gyakorisága és okai a több műszakban dolgozó ápolók körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Besenyiné Kis, Erzsébet (2014) Vizuálesztétikai nevelés hatása a gyermekekre a nagykátai óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Bettenbuk, Mária (2014) A nem hagyományos foglalkoztatási formák térnyerésének, a munkaviszonyok változásának vizsgálata napjainkban. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Bezsenyi, Tamás (2014) Pályaorientáció, pályaszocializáció a Magyar Honvédség társadalmi megjelenésének tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomtudományi Tanszék.

Biros, Judit (2014) Magyarország logisztikai helyzete, szerepe az Európai Unióban. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, ..

Biró, Anett (2014) Az egri Natura Szépségszalon. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Biró-Szabó, Krisztina (2014) Az iskolaotthon és az egész napos nevelés. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Boda, Klaudia (2014) A Káli-medence idegenforgalmi adottságainak elemzése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Bodor, Krizstián (2014) Online vizsgáztató rendszer PHP és SQL alapokon. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Matematikai és Informatikai Intézet.

Bodor, Ágnes (2014) Az egész életen át tartó tanulás szerepe napjainkban a 18-25 évesek körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Bognár, Szabolcs (2014) A Semmelweis Egyetemen működő testnevelői és edzői képzések napjainkban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Boja-Kovács, Andrea (2014) Fejlesztő matematikai feladatok az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Bolla, Georgina (2014) A tánc világának bemutatása a pedagógia szemszögéből: "Tánctanulástól - tánctanításig". Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Boros, Anikó (2014) Munka nélkül - Remény a reménytelenségben(?). Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai tanszék.

Borosné Szász, Móika (2014) Turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek Budapest és környéke. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Botos, Bertalan Sándor (2014) RFID mérések vizsgálata és demonstrálása LabVIEW eszközzel. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Bozsó, Dávid (2014) A veszélyeztetett gyermekek–és fiatalkorúak bűnözése Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai tanszék.

Bozsó, Gabriella (2014) A mese szerepe, jelentősége a gyermek életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Bredák, Adrián (2014) Fiatalok munkanélkülisége az Európai Unióban. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Bruda, Brigitta Gabriella (2014) A család hatása, szerepe, jelentősége az ember lelki egészség védelemben: Fókuszban a 20-25 éves fiatal felnőttek. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Budai, Lívia (2014) Hagyományőrzés és kultúra a jász etnikumnál. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Bugyis, Péter József (2014) A busido megjelenése az európai és amerikai filmekben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Buhala, Gézáné (2014) A cigány mese- és mondavilág megismerése, megismertetése a cigány és nem cigány származású gyermekekkel a jászladányi óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Buhala, Gézáné (2014) A cigány mese- és mondavilág megismerése, megismertetése a cigány és nem cigány származású gyermekekkel a jászladányi óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Bujnóczki, Beáta (2014) Néphagyományaink közvetítésének lehetőségei az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Bánkáné Berta, Éva (2014) Pedagógusok szerepvállalása a tanulási kultúra tanórán kívüli fejlesztésében. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Bánovics, Károlyné (2014) A vezetői eredményesség a közoktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Bárdos, Dániel (2014) Ökoturizmus a Bükki Nemzeti Parkban. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Béres, Réka (2014) Legacy of Edgar Allan Poe. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Béres, Zoltánné (2014) Mese megjelenési formái, különböző szociokulturában nevelkedő kisgyermekek családjában. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Bíró, Valentina (2014) A babaszoba hatása a csecsemő és kisgyermek fejlődésére, egészségére. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Bódi Nagy, Barbara (2014) A fogyasztóvédelem alapfogalmai, kialakulása és fejlődése napjainkig. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Bóna, Nándor (2014) A Jász Múzeum és a Jász Múzeumért Alapítvány kiadói tevékenysége. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Bóta, Krisztina (2014) Hazugságok, megtévesztések, befolyások a média által a társadalomra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Bóta, Éva (2014) Funkcionális analfabetizmus jelenségének vizsgálata át- és szakképző programokban a XXI. század hajnalán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Bóta, Éva (2014) Funkcionális analfabetizmus jelenségének vizsgálata át- és szakképző programokban a XXL század hajnalán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

C

Csató, Vivien (2014) Fogyasztóvédelem az Elektronikus Kereskedelemben. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Élelmiszertudományi Intézet.

Csehné Nagyistván, Erika (2014) A mese és a gyermek: A mese szerepe a gyermeki személyiség alakulásában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Csekeiné Vagács, Zsuzsanna (2014) Matematikai problémamegoldás vizsgálata szöveges feladatokkal. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Csekő, Osolya (2014) Báthory Erzsébet élete. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet.

Cseri, Viktória (2014) Animációs film készítése irodalmi mű alapján A nyelves királykisasszony. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Mozgóképkultúra Tanszék.

Cseri, Viktória (2014) Animációs film készítése irodalmi mű alapján A nyelves királykisasszony. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Mozgóképkultúra Tanszék.

Csernák, Adél (2014) Reklámok a fogyasztóvédelemben. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Cserős, Dávid (2014) Magyar szomszédsági kapcsolatok és külkapcsolati stratégiák. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Csiba, Tamás (2014) A felnőttképzésben résztvevő tanulók vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Csomor, Norbert (2014) A jövedelmi és fejlettségi viszonyok, valamint a közúti közlekedés elemei közötti összefüggések vizsgálata Magyarországon 2004 és 2010 között. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Csáki, Anita (2014) Gyermekkönyvtárak fejlődése a Jászságban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Csősz, Krisztián (2014) Encs kistelepülés hulladékgazdálkodása és szelektív hulladék gyűjtése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémia, Borászati kémia és Borászati Tanszék.

Czakó, Ádám (2014) Hazánk mezőgazdasági hulladékainak talajjavító felhasználása, komposztálása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Cziberéné Lieber, Erika (2014) A hazai börtönkönyvtárak története. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Czifra, Dalma (2014) A kompetencia jelentősége a munka világában - a Rádi Pékség Kft. kompetenciaalapú kiválasztási rendszerének vizsgálata. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Czirkus, Babett (2014) Régi világ nyomában arculata: Egy tájház arculatának megtervezése és az arculati kézikönyv kivitelezése. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Czirkus, Babett (2014) Régi világ nyomában arculata: Egy tájház arculatának megtervezése és az arculati kézikönyv kivitelezése. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Czuczor, Réka (2014) Az Egri Bikavér Ünnepének bemutatása a rendezvényszervezés kérdéseinek tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Czudarné Tóth, Klaudia (2014) Szabadidő eltöltése egy kis községben a serdülőkorú fiatalok körében. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi tanszék.

Czókoly, Alexandra (2014) A Nemzeti Dohányboltok bevezetésének fiatalkorúak dohányzására gyakorolt hatása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

D

Dajka, Miklós (2014) Magyarország iskolázottsága a statisztikai adatok tükrében: (Roma népesség iskolázottságának fejlődése). Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Dancs, Petra (2014) Gyümölcsből készült alkoholos italok összehasonlítása borokkal. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Demeter, Marcell (2014) A magyarországi non-profit szervezetek hatékony működését gátló tényezők. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Dezső, Erik (2014) Gyógy- és termálfürdők szerepe az Észak-Magyarországi Régió gyógyturizmusában. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Dienes, Dóra (2014) Az idegenforgalom lehetőségei Edelényben különös tekintettel az L’Huillier - Coburg kastély turizmusélénkítő hatására. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Dobi, Orsolya (2014) Társas kapcsolatok a csecsemők és kisgyermekek játéktevékenységeiben. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Dobos Rhea, Krisztina (2014) A könyvtárak és a könyvtárosok szerepe a 21. században. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Domokos, Mariann (2014) A munkahelyi stressz és a kiégés vizsgálata az egészségügyben és a vendéglátásbandolgozók körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Dorony, Noémi (2014) Fogyatékos gyermekek az óvodában. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi tanszék.

Dropka, Zsófia Eszter (2014) Mikotoxinok analitikai vizsgálata borokban. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Dula, Áron (2014) A kadarka. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Dulai, András (2014) Megújuló energia termelése, mint a településfejlesztés eszköze: európai és hazai perspektívák. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Dávid, Judit (2014) A kreativitás fejlesztésének lehetőségei kisiskolás korban. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Dávid, Levente (2014) A mobiltelefonok hatása a mindennapokban. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Dúzs, Daniella Magdolna (2014) A kisgyermekek egészséges táplálása a kezdetektől. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Dőri, Adrienn (2014) Miskolc földrajzi elhelyezkedésének turisztikai szempontú elemzése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

E

Erdélyi, Anikó (2014) A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. marketingkommunikációjának bemutatása. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Erdélyiné Sztankó, Noémi (2014) Óvodapedagógus szerepvállalása az obesitas prevenciójában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

F

Falcsik, Andrea (2014) A család szerepe kisgyermekkorban. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Faragó, Kinga (2014) La sécurité nationale de la France après la Guerre froide. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Faragóné Mészáros, Éva (2014) Tanulószerződéssel a munka világában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Farkas, Attila (2014) A magyar játékfilmek vizsgálata kezdetektől napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Farkas, Gergő (2014) A Jégkorong: Az edzőtáborozás szerepe a jégkorong sportágban. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Farkas, Péter (2014) Az egyenlőség és diszkrimináció oktatása a középiskolában. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Farkas, Szabina (2014) A Kereskedelmi és Hitelbank lakossági hitelezésének marketingtevékenysége. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Regionális és Környezetgazdaságtan Tanszék.

Farkas-Sári, Brigitta (2014) A befogadás, beilleszkedés időszakának problémái az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Farkasné Tomsik, Tímea (2014) Abádszalók város hátrányos helyzetű csoportjainak munkaerő-piaci elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai tanszék.

Fazekas, Barbara (2014) Anya – gyermek kötődés. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Fazekas-Tóth, Andrea (2014) Szocializálódás alapjai a martfűi Játékvár Óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai tanszék.

Fazekasné Hesz, Erzsébet (2014) Az iskolai szociális munka jelentősége sajátos nevelési igényű oktatási-intézményben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Fehér-Szabó, Nikolett (2014) A borcímkézés szerepének vizsgálata a vásárlói döntés folyamatában. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, TurizmusTanszék.

Fejes, Csilla (2014) Az élelmiszer-adalékanyagok szabályozása, jelölése, valamint a fogyasztók ismeretei és megítélése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Fekete, Mátyás (2014) A Laskóvölgyi-víztározó hüllő és kétéltű közösségei. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állatani Tanszék.

Feketéné Egri, Erika (2014) Zenei nevelés, zeneterápia korosztálytól függetlenül: Alternatív lehetőségek az egészséges és a középsúlyos értelmi fogyatékkal élők számára. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógiai és Társadalomelméleti tanszék.

Ferencsák, István (2014) Egerben és Eger környékén élő, pártfogás alatt álló fiatalkorúak bűnelkövetéshez vezető okainak vizsgálata dokumentumelemzés módszerével. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Ferencsák, István (2014) A gyakorlat során megismert ifjúsági projekt bemutatása a tervezéstől a megvalósítás értékeléséig:(Kortárssegítő képzés folyamatának bemutatása az egri RÉV-ben). Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Ferencz, József (2014) Kína gazdasági fejlődése a 20. század második felében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Ferenczy, Ákos András (2014) Kékfrankos szőlőfajta rügyterhelésének hatása a szőlő minőségére, mennyiségére, és a készülendő bor típusára. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, ..

Filep-Láng, Petra Fanni (2014) Táncoktatás az általános iskolában. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Fodor, Krisztina (2014) Felnőttképzési módszerek napjainkban: A Magyar Honvédség Egészségügyi képzési rendszerének tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Fodor, Mária (2014) A sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelését segítő pedagógiai módszerek. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Forgács, Florina (2014) The Noxious Impacts of Global Warming on the Inuit of the Canadian North. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Anglisztika Tanszék.

Forrai, Melinda Veronika (2014) A hazafias nevelés ápolása nemzeti jelképeink által. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Frecskó, Krisztián (2014) Általános iskolák és lehetőségeik a mai magyar közoktatásban: Központi és alternatív pedagógiák. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Fábián, Péter (2014) Heves -, és Borsod-Abaúj-Zemplén megye külkapcsolatainak összehasonlítása az Európai Unióhoz való csatlakozástól 2008-ig. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Fóti, Dávid (2014) A gördeszkás szubkultúra. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Füleki, Flavián (2014) Helyi munkanélküliség-kezelési lehetőségek vizsgálata Egerben, német példák tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

G

Gazsó, Mariann (2014) A roma diszkrimináció jelenségének vizsgálata Fliegauf Bence Rengeteg és Csak a szél című filmjeiből vett jelenetek illusztratív elemzésével. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Gaál, Gabriella (2014) Egészséges életmódra nevelés. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Gellén, Erika (2014) Villamos energia értékesítés és kereskedelem az árutőzsdén: a Mátrai Erőmű Zrt. gyakorlata. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet Regionális-és Környezetgazdaságtan Tanszék.

Gergely, András (2014) A litvániai lengyel kisebbség helyzete a független Litván állam létrejöttét követően. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Gergi, Tamás (2014) Az internet szerepe a középiskolások életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Gerginé Makai, Zsuzsanna (2014) A munkaerő-vándorlás: A CO-OP STAR Zrt. jászsági régióinak bemutatása, munkavállalóinak véleménye a munkahely elhagyásával kapcsolatban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Geréb, Kinga (2014) Diákönkormányzat bemutatása. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Gonethné Fogarasi, Anita Mária (2014) A család hatása a gyermekekre a rendszerváltás után. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Grendorf, Zoltán (2014) A városhiányos községek helyzete, avagy a szukcessziót követő deviancia. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Szociálpedagógiai Tanszék.

Gulyás, Csaba (2014) Az Együtt-PM Szövetség 2013 és 2014 közötti kampánytevékenysége Heves megye 1. számú választókerületében. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Gulyás, Lilla (2014) A londoni olimpia elemzés. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Gulácsi Vitányi, Violetta (2014) Idegennyelv-ismeret és pályaorientáció kapcsolata. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, ..

Gyarmati, Gábor (2014) Központi jogosultságkezelő rendszer megvalósítása a Szent István Egyetemen. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Gyugel, Dina Dalma (2014) Mindszenti Hírek: Repertórium. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Gyura, Eszter (2014) Napjaink kedvelt témája: Vámpírok ábrázolása a különböző alkotásokban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Gyurcsik, Krisztina (2014) Néptánc-hagyomány továbbörökítése a kazári Aba Sámuel Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Gyurika, Martin (2014) Pixel- és vektorgrafikus grafikai rendszerek összehasonlító elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Gyányi, Ildikó (2014) A felsőfokú oktatás hatékonysága Észak-Magyarországon. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Györfi, Attila (2014) Internet használati szokások változása egy adott populáción belül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Győri, Klarissza Klára (2014) Diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia az általános iskola alsó tagozatában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Gál, Szabolcs (2014) Az előkészítő játékos szerepe a röplabdában. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testkultúra-elmélet Tanszék.

Gálikné Túri, Andrea (2014) A hagyományőrzés hatásai az óvodában. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Gáspár, Tamás (2014) From „made in China” to „invented in China” avagy termékrendelés az e-kereskedelemben. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, ..

Gózner, Réka (2014) A Corvina integrált könyvtári rendszer lehetőségei. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Humáninformatika Tanszék.

Gózner, Réka (2014) A Corvina integrált könyvtári rendszer lehetőségei. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Humáninformatika Tanszék.

Göböly, Józsefné (2014) Otthoni ápolás, avagy Idősek Otthona az egri lakosok szemszögéből. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Göröcs, Péter (2014) Nógrád vármegye területén lévő várak, különös tekintettel Fülek, Nógrád, Szécsény várak történetére. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Kora Újkori Történeti Tanszék.

Görög, Hajnalka (2014) A kisgyermekes nők visszatérése a munka világába. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

H

Habány, Zsanett (2014) Üledékföldtani megfigyelések Novaj környékén. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Hajas, Tamás (2014) 4. osztályos anyanyelvi tankönyvek elemzése és összehasonlítása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Hankó, Krisztina (2014) Zenei képességfejlesztés az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Hargitai, Soma (2014) Másodrendű felületek ábrázolása komputeralgebrai rendszerekkel. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Hegede, Szilvia (2014) Vezetési stílusok vizsgálata a Jász-Plasztik Kft.-nél. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Hegedűs, István (2014) A NAV Heves Megyei Adóigazgatósága emberi erőforrás gazdálkodása 2011-2013 között. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Hegyi, Balázs (2014) A Szomolyai cseresznye, mint eredetvédett termék előállításának és piacra juttatásának menedzsmentje. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Herczeg, Szilvia (2014) Vállalaton belüli kommunikáció azon belül a felnőttképzés szerepe. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Tanszék.

Hermann, Ildikó (2014) Lakóhelyem és környékének kézműves hagyományai. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Hermann, Ildikó (2014) Lakóhelyem és környékének kézműves hagyományai. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Herner, Dániel (2014) Interaktivitás és film – kutatás és kísérlet a film és az interaktivitás kapcsolatáról avagy Van-e az interaktív filmnek létjogosultsága társadalmunkban? Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Hlavács, Kitti (2014) A gyakorlat során megismert ifjúságpolitikai dokumentum (települési ifjúsági koncepció, ifjúsági cselekvési terv) elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológiai tanszék.

Homoki, Gerda (2014) Munkahelyi stressz multinacionális dolgozók szemszögéből nézve. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Hornyeczki, Anna (2014) 18-25 évesek olvasási- és médiahasználati szokásai. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Horváth, Andrea (2014) Mentálhigiéné a Harmónia Idősek Otthonában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Horváth, Enikő (2014) Ifjúságsegítő FSZ.: Egy önállóan végzett ifjúságszociológiai vizsgálat céljának, módszerének, eredményeinek bemutatása, értékelése. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Horváth, Enikő (2014) A Spanyol örökösödési háború. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Horváth, Erika (2014) A közösségfejlesztés szükségessége a mélyszegénységben élők körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógia Tanszék.

Horváth, Fruzsina (2014) Fogyatékossággal élő emberek helyzetének az értékelése, a felnőttképzésben és a munkaerőpiacon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Horváth, Gyuláné (2014) A munkanélküliség hatása a családban a gyermekre. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógia Tanszék.

Horváth, Istvánné (2014) A családból a bölcsődébe való átlépés segítése. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Horváth, Melinda (2014) Családmodell a múltban és most. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Horváth, Péter (2014) A közmunkaprogram lehetséges hatásai a bűnözés tekintetében Jászapátin. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Horváth, Zoltán (2014) Törpevízerőmű létesítési lehetőségek feltárása egyes Heves -megyei vízfolyásokon. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Hosztafi, Annamária (2014) Az önkéntesség magyarországi helyzetének bemutatása, a Magyar Vöröskereszt és a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület külső kommunikációja. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Hovanyec, Henrietta (2014) Iszapkezelések kémiai monitoring vizsgálatai. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Hullan, Kinga (2014) On-line ifjúsági szubkultúrák a 14-21 éves korosztály körében napjainkban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Husonyicza, Andrea (2014) A rajz mint a gyermek megismerésének lehetősége. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Háfra, Anita (2014) Felnőttkori tanulási tényezők és szokások vizsgálata SZIE ABPK Andragógia szakos levelező hallgatók körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Háfráné Surányi, Anett (2014) A felnőttek tanulási motivációi. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Héja, Gizella Hermina (2014) A mese, mint a gyermekirodalom meghatározó m faja. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Hérincs, Róbert (2014) Siketek a Horthy- és Szálasi időszakban Magyarországon. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Új- és Modernkori Egyetemes Történeti Tanszék.

Hőgyes, Zsuzsanna (2014) A mezőberényi német nemzetiség története és hagyományai. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

I

Illés, Ágnes (2014) Apa szerepe a nevelésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Ilyés, Dóra (2014) A mese gyógyító ereje a gyermekek életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Imre, Nikolett (2014) Recens és fosszilis talajok életnyomainak paleoökológiai célú összehasonlító vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettan tanszék.

Izsold, Bianka (2014) A Széchenyi István Katolikus Általános Iskola weblapjának tervezése és kivitelezése. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

J

Jakab, Viktória (2014) Veszélyes hulladékok kezelése, feldolgozása, tárolása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Jakabová, Edit (2014) A „Vinohradníckaoblasť Tokaj” borturizmusának bemutatása. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Jenei, Alexandra (2014) A közlekedési balesetek bűnözésföldrajzi vizsgálata a Püspökladányi Rendőrkapitányság illetékességi területén. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Jerseyné Csép, Erzsébet (2014) A játék és a mese szerepe óvodáskorban. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Juhász, Gábor (2014) Út a nagybetűs életbe. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomtudományi Tanszék.

Juhász, Ildikó (2014) Integrált nevelés az általános iskolában. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Juhász, István (2014) Olvasóvá nevelési technikák a Nagykátai Városi Könyvtár és a Jászberényi Városi Könyvtár gyakorlatában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Juhász, Zoltán (2014) A pedagógia értékelés perspektívái: A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium bemutatása és összehasonlító jellemzése a 2009-2013 közötti országos kompetenciamérések alapján. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Juhászné, Dosztály Éva Henrietta (2014) Projektmódszer a gyakorlatban. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Juhászné Losonczi, Júlia (2014) Anyagok, technikák, eljárások tervezése az alsó tagozatos vizuális nevelésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Jáger, Zsolt (2014) Egy online játék vizsgálata. Marvel: Avengers Alliance, Facebook játék. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Jászné Pásztor, Anita (2014) Jászsági Néphagyomány Őrző Óvodai Program. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Társadalomelméleti Tanszék.

K

Kalinovits, Márk (2014) Portálfejlesztés HTML5 és CSS3 technológiák felhasználásával. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Matematikai és Informatikai Intézet.

Kalmár, Barbara (2014) Jane Austen regényeinek adaptációi. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Kamarás, Ádám (2014) Hazának fürdőkultúrájának megőrzési perspektívái. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

Karcagi Nagy Zsanett, Zsanett (2014) A karcagi népi hagyományőrzés közösségfejlesztő hatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Karnis, Péter (2014) Fiatalok munkavállalási lehetőségei Heves megyei vállalkozásoknál. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Kaszab, Zoltán (2014) A felnőttkori nyelvtanulás nehézségei, nyelvi képzés a Magyar Honvédségben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kaszás, Viktória (2014) A gyermek és a válás: A válás hatása a bölcsődés és óvodás korú gyermekekre. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Katona, Éva (2014) Kortárs dráma szakrális modellje Háy János a Gézagyereke című művében. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Kelemen, Judit (2014) Néphagyományőrzés a különböző nevelési program jellegű óvodai csoportokban Sárospatakon. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Művészeti Nevelési Tanszék.

Kellner, Lajosné (2014) Az információs technológia társadalmi hatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi tanszék.

Kemény, Borbála (2014) Művészetterápia alkalmazása az iskolai tanítás keretein belül: Művészetterápiás módszerek a finn oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Keresztessy, Zoltán Péter (2014) Függőség a modern társadalomban, különös tekintettel az intermediális eszközökre, általuk közvetített tartalmakra, értékekre. Internetfüggőség kialakulásának okai, pszichológiája, megjelenési formáinak vizsgálata. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kertész, Attila (2014) „Jelentés" a cigányság identitásának állapotáról. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kertész, Lóránt (2014) Történet „hangszerelve”. Cigánysorsok: Öninterjú egy megharcolt életút ürügyén. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Király, Dávid (2014) Affin illetve projektív tételek és szerkesztések másodrendű görbékkel kapcsolatban. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Király, Zsuzsanna (2014) A munkaerőpiaci képzések szerepe az élethosszig tartó tanulásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Királyné Bártfai, Valéria (2014) Informatikai készségfejlesztő játékok. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Kis, Judit Irén (2014) A film szerepe a kultúra közvetítésében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Ibekyl Tanszék.

Kis, Judit Irén (2014) A film szerepe a kultúra közvetítésében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kis, Zoltán (2014) A projekt és a portfólió, mint alternatív pedagógiai módszerek. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Neveléstudományi tanszék.

Kisberk, Hella (2014) A középkori könyvkultúra Európában és Magyarországon. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Informatika Tanszék.

Kisgergely, István (2014) Az ipari forradalom negyedik korszaka. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Kisné Réthi, Fruzsina Gabriella (2014) Költségvetési szervek gazdálkodása egy önállóan működő oktatási intézmény gazdálkodásának elemzésével. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Kiss, Annamária (2014) A logisztika és a marketing kapcsolata és a vevői elégedettség. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Kiss, Diána (2014) Családalapítás régen és most. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Kiss, Flóra Dalma (2014) The southern belles of gone whith the wind. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Kiss, Nikolett (2014) E-learning szerepe a felnőttképzésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógiai és Társadalomelméleti Tanszék.

Kiss, Szilvia (2014) A gyakorlat során megismert fiatal problémáinak elemzése, a problémák lehetséges megoldásainak bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Kissné Lami, Mónika Zita (2014) Az ének-zenei tehetségek és kibontakozásukat befolyásoló tényezők. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Kisvári, Katalin Judit (2014) Iskolai magatartásproblémák és szülői-nevelői hatások összefüggései. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Kiszely, Bence (2014) Az aranycsapat az olimpián. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Klein, Marianna (2014) Wind energy in the UK: energy, environment and culture. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Kliska, Ádám (2014) Az informatika fejlődésének hatása a fuvarozásra, szállítmányozásra. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Nincs megadva.

Klujber, Márta (2014) A magyar cserkészet „életreform” programjának sajátos motívumai. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi Tanszék.

Kocsis, András (2014) Az elektronikus információszolgáltatás eszközei Magyarországon. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Médiainformatika Intézet Informatika Tanszék.

Kocsis, Gábor (2014) Vízből mentés, oktatás, technika. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Kocsis, Mária Zsuzsanna (2014) Az Avon Cosmetics Hungary Kft. marketingkommunikációs tevékenységének bemutatása. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Koczkáné Kis, Judit (2014) Észak-Magyarországi régió munkaerő-piaci jellemzése. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Kolozsvári, Zsófia (2014) A hazai fogyasztóvédelem fejlődéstörténete és intézményrendszere. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Komjáti, Emese (2014) Az 1973-as Balassagyarmati túszdráma és utóélete. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Tanszék.

Komlátiné Ötvös, Ágnes (2014) Esélyegyenlőtlenség a társadalomban és a közoktatásban Helyzetelemzés és lehetséges feladatok egy Pest megyei általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Koncz, Bernadett (2014) Egyházi fenntartású iskolák napjainkban avagy a Váci Mihály Katolikus Általános Iskola megalakulása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Konkolyné Petrik, Cecília (2014) A népmesék szerepe és az olvasóvá nevelés megalapozása óvodáskorban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Kopacz, Kund (2014) Brâncuși kültéri szobrai és kontextusa. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Kosárkó, Lilla (2014) Nyelvi képzések a lifelong learning tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Kovács, Bianka Éva (2014) Néprajz az ének-zene órán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Kovács, Dóra (2014) A meseregény poétikai sajátossága. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar irodalom és Nyelvészeti Tanszék.

Kovács, Edina (2014) Helytörténeti gyűjtemények a Tápió-mente területéről. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatika és Könyvtártudományi Tanszék.

Kovács, Flóra (2014) Zenei néphagyomány ápolás az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Kovács, Gerely Péter (2014) Számítógép-programozás a szakközépiskolákban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Kovács, Kinga (2014) Felnőttoktatás a börtönben: A Budapesti Fegyház és Börtön felnőttképzésének a vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kovács, Szabolcs (2014) Fenntarthatóságra nevelés Erdőpedagógia. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Kovács, Tamás (2014) A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Évkönyve (TISICUM) régészeti cikkeinek annotált bibliográfiája (1973-1990). Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Kovács, Tímea (2014) Tószeg munkaerő-piaci helyzete. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kovács, Zsanett (2014) Az apci óvoda története. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Kovács, Zsuzsanna (2014) Az élhető időskor biztosítása a házi gondozás keretén belül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Kovács, Ádám (2014) Minore-maggiore című kisjátékfilm munkanaplója. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kovács, Ádám (2014) Szelektív hulladékgyűjtés Egerben. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Kovács Paróczai, Tekla (2014) Tehetséges Nyugat-feleségek. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Kovács-Benesóczki, Vanda (2014) A felnőttképzés piacának kialakulása, és közgazdasági megközelítése, azon belül az ár-rugalmasság vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kovácsik, Tamás (2014) Káros szenvedélyek és hatásaik az egri és budapesti főiskolások körében. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Kovácsné Kurunczi, Andrea (2014) Sajátos nevelési igényű gyermekek a közoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Kozma, Ivett (2014) Geotermikus épületgépészet. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Koós, Kata (2014) Rendering Consciousness: Narrative Strategies in Jodi Picoult’s Nineteen Minutes. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Anglisztika Tanszék.

Kruchióné Kulcsár, Mónika (2014) A család és környezet szerepének felértékelődése fiatal pedagógus munkanélküli nőknél. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Krámos, Dániel (2014) Megújuló energia régiók intézményesülése 3 európai ország példáján. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Kulcsár, Lilla (2014) A mese szerepe az óvodáskorú gyermek életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Kuli, Krisztián Sándor (2014) A sport, mint szocializációs eszköz a magyar társadalomban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kun, Dóra (2014) Bábtípusok az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Kun, Zsófia (2014) A Jász identitás a térségi rendezvények tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Kurmai, Adrienn (2014) Konfliktuskezelés óvodai nagycsoportban, és az általános iskola alsó tagozatában. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, ..

Kusztván, Petra (2014) Mémhasználat az online kommunikációban. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Kántor, Judit (2014) A mese és annak különböző hatásai a kisgyermekekre. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Kántorné Marosvári, Júlia (2014) Önkéntes munka megvalósulása, motivációk. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai tanszék.

Kéri, Tünde Kárla (2014) Állati és emberi kommunikáció: kutyák és emberek. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Tanszék.

Kökény, Szilvia (2014) Az integráció - inklúzió szerepe, jelentősége a mai magyar közoktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Kőműves, Anikó (2014) A speciális szükségletű hallgatók oktatása. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Kővári, Viktor (2014) Egy pixelgrafikus program elméleti és gyakorlati bemutatása: Adobe Photoshop tutorial elkészítése webes környezetben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

L

Laboda, Andrea (2014) Állatkertek turisztikai szerepe: A Jászberényi Állat- és Növénykert, mint turisztikai vonzerő. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, ..

Laki, Boglárka (2014) A jászfényszarui cigányság kultúrája. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lakner, Dóra (2014) Lovas szakemberek képzése Magyarországon: 2013-as Lovas törvény által generált változások a lovas oktatásban, német és olasz összehasonlításokkal történő kitekintés a változásokra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lapcsák, Sándor (2014) Az Egri Kulturális és Művészeti Központ külső kommunikációja. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Laufer, Barbara (2014) A miskolci Kocsonyafesztivál, mint Borsod megye turisztikai kulcs attrakciója. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Idegenforgalmi Tanszék.

Lencse, Lívia (2014) A Halloween integrálása szövegértési feladatokba az 5. osztályos angol nyelvi órákon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Lendvai, Zsolt Ferenc (2014) Fújjuk a meleget? A köztudat centrumától a társadalom perifériájáig: A meleg szubkultúra történelmi és multidiszciplináris feldolgozása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lengyel, Ágnes (2014) The King’s Great Matter - How Henry VIII was able to throw off the shackles of papal authority. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Lepsényi, Nóra (2014) Egy ifjúsági szubkultúra csoport bemutatása: A hipszterek jelen társadalmi és munkaerő-piaci helyzete. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lieber, László (2014) A Felnőttképzés sajátos ága: A fegyveres rendvédelmi szervek kiképzése: A Katasztrófavédelem fő tevékenységi körét ellátó alegység, a Tűzoltók Tűzoltóság szervezetén belül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Ling, Ilona (2014) Négy nyilvános webnapló vizsgálata tartalmi, szerzői és befogadói szempontok alapján. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Lovász, Dénes (2014) Geomorfológiai megfigyelések a Badacsony területén. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Földrajz Tanszék.

Lukács, Ernő (2014) A régi és az új típusú pénzügyi – számviteli ügyintéző (OKJ) képzés elemzése a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budaörsi Tagintézményében szerzett tapasztalatok felhasználásával. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Lukácsiné Sárközi, Anita (2014) A Jászjákóhalmai óvoda története. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Láposi, Dóra (2014) Pályaválasztásunkra ható környezeti tényezők szerepe. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

László, Dorottya (2014) Kulturális erőforrások, attrakciók, rendezvények Szécsény város kínálatában. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Lázók, András (2014) Képviselőválasztások Veszprém vármegyében a dualizmus korában. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Újkori és Jelenkori Történelem Tanszék.

Lökös, Edina Márta (2014) A Tisza-tavi Ökocentrum külső kommunikációja avagy hogyan juttatja el az információt a közönségnek. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció és Médiatudomány Tanszék.

Lőrincz, Gábor (2014) Napkövetés megvalósítása mikrokontrollerrel. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

M

Madarász, Judit (2014) Ismerkedés az interneten. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Mag, Bianka (2014) Endrőd vizsgálata az 1837 és 1847 közötti halotti anyakönyvek nyomán. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet.

Magyar-Bede, Bernadett (2014) Internet-használati szokások vizsgálata a 15-35 éves korosztály körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Majdák, Éva (2014) A főverőér veleszületett szűkülete, klinikum, terápiás lehetőségek és hosszú távú eredmények. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológiai Intézet.

Majorosné Pallag, Ildikó (2014) Az olvasóvá válás megalapozása óvodás korban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Majzik, Lionel (2014) A tápióbicskei ütközet és utóélete. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Makkai, Stella (2014) A producer munkájának értelmezése a magyar filmgyártásban. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Manykó, Izabella Anikó (2014) A Budapesti Fegyház és Börtön könyvtárainak és könyvtárhasználatának bemutatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Marczi, Mónika (2014) Kercseg-Lapos és környékének környezeti állapotértékelése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Markó, Péter (2014) Cross platform mobil alkalmazás fejlesztése HTML5 alapokon. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Matematikai és Informatikai Intézet.

Matisz, Andrea (2014) A gyermeki olvasáskultúra és a gyermekirodalom változásai Bezerédj Amáliától Weöres Sándorig. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, ..

Matisz, Józsefné (2014) Hasonlóságok és különbségek hazai és külföldi idősek otthonában: Hol jobb idős korban élni? Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Matlyák, József (2014) A kollégium alapfeladatai. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Megyeri, Dénes (2014) Salgótarjáni cigányok/romák identitástudata és az oktatáshoz való viszonyuk. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Melegh, Réka (2014) Transzkulturális gyermekek nevelési és ápolási sajátosságaik 0-3 éves korosztályban. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Mesitsné Tóth, Andrea (2014) Az előítélet egy két tanítási nyelvű alapítványi gimnáziumban: A toleráns gondolkodás fejlesztése angol nyelvi órákon. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Mester, Csaba (2014) A ’20-as, ’30-as évek magyar prózája. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Mezősi, Péter (2014) Magyarország katonai szerepe a II. világháború keleti hadszínterén,és ezek általános iskolai tankönyvekben való megjelenése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Mikó, Judit (2014) A média hatása az óvodáskorú gyermekekre. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Misánszki, Alexandra (2014) Magatartási és beilleszkedési zavar az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Mlinkó, Zsófia (2014) Borturizmus – borkultúra az Egri Borvidéken. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténeti Tanszék.

Molcsán, György (2014) A Móra Ferenc Könyvtár szerepe az Avas kulturális életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Molnár, Andrea (2014) A kémia és a katasztrófavédelem: Vegyipari katasztrófák a világban és Magyarországon, hatásuk a környezetre. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Molnár, Bettina (2014) Jász–Nagykun–Szolnok megye egészségföldrajzi jellemzése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Molnár, Fanni (2014) Tehetséggondozás lehetőségei az iskolában Herman Ottó Matematikai Tehetségműhely. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Molnár, Judit (2014) A növénytani ismeretek tanítása és módszerei az általános iskolákban. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Molnár, Katalin (2014) A gyógyvízre alapozott egészségturizmus helyzete, fejlesztési lehetőségei Eger városban. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Molnár, Márk Miklós (2014) A Déjá vu Cafe, Restaurant & Bar reklámterve költségvetéssel együtt. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Molnár, Nikoletta (2014) Az Android, iOS 7 és Windows Phone 8 alkalmazások világa. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Molnár, Viktória (2014) Hátrányos helyzetű csoportok: Enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek esélyei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Molnár, Viktória (2014) Étrend-kiegészítők analitikai vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Molnár, Viktória (2014) Étrend-kiegészítők analitikai vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémia, Borászati Kémia és Borászat Tanszék.

Mérai, Gergő (2014) Az etikatanítás módszerei és alkalmazási lehetőségei a közoktatásban. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Tanszék.

Mészáros, Klaudia (2014) Törökszentmiklósi pályakezdő fiatalok jövőképe,a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Mészáros-Kornyik, Lívia (2014) E-learning mint a felnőttképzés egyik lehetséges formája. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Mézes, Kornélia (2014) Az új felnőttképzési törvény hatása a szakmai képzésekre. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

N

Nagy, Adrienn (2014) A funkcionális élelmiszerek fogyasztói magatartásának vizsgálata conjoint-elemzés segítségével. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, ..

Nagy, Alexandra (2014) Az imázs szerepe Eger város versenyképességében. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Nagy, Alexandra (2014) A Százholdas Pagony Titka. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Nagy, Alexandra (2014) A varázslatos Micimackó. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Nagy, Beáta Ilona (2014) Impresszionizmus a zenében és a képzőművészetben. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ének-zene Tanszék.

Nagy, Diána (2014) In vitro szaporítási technikák Magyarországi védett növényeken. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológiai Intézet.

Nagy, Diána (2014) A felnőttek továbbképzésének szerepe a bankszférán belül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Nagy, Dániel (2014) A vörös hadsereg fegyverzete és hadműveletei Magyarországon 1956-ban. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet, Új és Modernkori Egyetemes Történeti Tanszék.

Nagy, Dávid (2014) Helyi fizetőeszköz bevezetésének lehetősége Heves megyében, külföldi példák felhasználásával. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Nagy, Emőke (2014) Alkoholbetegeket segítőmodellek Magyarországon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Nagy, Enikő (2014) Munkavállalás az Európai Unióban: Magyarországi tapasztalatok. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Nagy, Enikő (2014) A lakosság szubjektív biztonságérzetének vizsgálata Egerben. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Nagy, Mercédesz (2014) Isaszeg régen és most: Társadalmi és kulturális helyzet alakulása a XX. század elejétől napjainkig. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Nagy, Márton (2014) A labdarúgó akadémiák helyzete Magyarországon. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Nagy, Nikolett (2014) Webes akdálymentesítés Az észak-magyarországi megyei könyvtárak vizsgálata akadálymentességi szempontból. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Médiainformatikai Intézet.

Nagy, Orsolya (2014) Családalapítás és karrierépítés női szemmel. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Nagy, Péter (2014) Sváb kisebbség Szatmár térségében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Nagy, Viktória (2014) Az anyatejes táplálás. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Nagy, Vivien (2014) Az alsó tagozatos németórák vizsgálata egy általános iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Nagy, Zsófia (2014) Vidékfejlesztés a Jászberényi kistérségben a rendszerváltástól napjainkig európai példák tükrében. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Nagy, Éva Réka (2014) A cigányság szokásaiból eredendő beilleszkedési problémák a tóalmási cigány tanulók körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Nagy-József, Beáta Korinna (2014) Az agresszív viselkedés kezelése a nyelvóra keretein belül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Nagyné Bodnár, Beatrix (2014) A kötődés szerepe a bölcsődés korú gyermek fejlődésében. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Tanszék.

Nagyné Sztarahorszki, Helga Teréz (2014) Kétnyelvűség saját példán keresztül bemutatva: Zweisprachigkeit anhand zweier eigener Beispiele. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Német Nyelv és Irodalom Tanszék.

Nemesszeghy, Réka (2014) A magyar népművészeti motívumok továbbélése, a kortárs tervezőgrafikában. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Noszály, Péter (2014) Miskolc Avas városrész bűnözésföldrajzi elemzése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Novák, Anabella (2014) Világsztárok Nógrád megyében: A Salgótarjáni Ugrógála története. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Novák, Ilona (2014) A könyvtár mint idegenforgalmi pont. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Médiainformatika Intézet Informatika Tanszék.

Novák, Ágnes (2014) Tirol idegenforgalmi adottságainak kultúrföldrajzi szempontú elemzése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Nyegota, Alexandra (2014) Nyelvtanulás a felnőttképzésben és a nyelvi képzések területi sajátosságai. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Nyulászi, Pálma (2014) Modern oktatási módszerek a felnőttoktatásban. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Nász, Barbara (2014) A szubjektum archetipikus megjelenése Szabó Magda regényeiben. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Németh, Dániel (2014) Oktatóprogram gépjárművezetők defenzív taktikai képzéséhez. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Néző, Gábor (2014) A madarakat ért áramütések kutatása és elemzése Miskolc térségében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

O

Ocsenász, Beatrix (2014) Pásztó önkormányzatának működésének finanszírozási hátterének vizsgálata. 2013-2015. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar.

Ollári Anita, Anita (2014) A vásárlók tájékoztatása a kereskedelem területén. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Orosz, Boglárka (2014) A gazdaságismeret tantárgy módszertana kisiskolások körében. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, ..

Oroszi, Kinga (2014) Gyógyfürdő fejlesztés Bükkszéken. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

P

Paksi, Gabriella (2014) 1956 előzményei visszaemlékezések tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Pancsovai, Anett (2014) A logisztika kialakulása és fejlődése kezdetektől napjainkig. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Pap, Anikó Tünde (2014) A fiatalság jövőképe a Jászságban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Pap, Zsolt (2014) A rendszerváltás hatásai Szentistván Nagyközség életére az elmúlt 25 év tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Papné Nagy, Zsuzsanna (2014) Felnőtteknek szóló irodalom múltja, jelene és olvasottsága. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Papp, Anita Tímea (2014) Közmunka program, és ami mögötte van. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Papp, Zoltánné (2014) Gyermekvállalást befolyásoló tényezők a diplomás köztisztviselők körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Papp, Éva (2014) Az Eltáv című kisjátékfilm munkanaplója. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Mozgóképkultúra Tanszék.

Pappné Járvás, Beáta Irén (2014) A közmunkaprogram hatása a munkaerőpiacra a hátrányos helyzetű településeken: Jászkisér, Jászladány, Jászapáti. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Pauer-Nagy, István (2014) A kiégés jelensége a rendőri szerveknél. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Pazsitka, Ákos (2014) Nem vagyok itt című kisjátékfilm munkanaplója. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Percze, Gábor (2014) A nyelvbe ágyazott lekérdezések és felhasználási területei. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Pete, Márta (2014) Az időskori tanulás jelentősége az elöregedő társadalomban: A Hatvani járástelepülésén végzett kutatás eredménye. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Pető, Gergő (2014) Az Éhg Zrt. külső-belső kommunikációjának bemutatása. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Pető, Gergő (2014) Az Éhg Zrt. külső-belső kommunikációjának bemutatása. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Pető, Tamás (2014) Alexandriai könyvtár. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Könyvtár- és Humán Információtudományi Tanszék.

Piller, Vivien (2014) Gyógyhatású és fűszernövények vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Pintér, Petra (2014) Várturizmus, az egri vár idegenforgalmára összpontosítva. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Pintérné Somogyi, Erzsébet (2014) Tápiószele Város gyermekvédelmi és oktatási intézményi munkájának tükrében családi életre nevelés konfliktusai a gyermekvédelem rendszerében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Pipoly, Dalma (2014) Miskolc fejlődése az elmúlt 10 évben és napjainkban. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Placskó, Boglárka Éva (2014) Magyarországi orchidea-félék bemutatása, populációs sajátosságai. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Növénytani Tanszék.

Pokol, László (2014) Matematika az energiaszolgáltatásban. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Matematikai és Informatikai Intézet.

Polonkai, Anett (2014) A gyermekvitaminok. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Polonkai, Rita (2014) Svábok Soroksáron: Egy kisebbségi népcsoport Magyarországon, amely túlélte a történelem viszontagságait. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Polonkainé Vira, Anita (2014) A munkahelyi stressz és hatásának vizsgálata a kecskeméti lakosok körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Popovics, Helga (2014) A skizofrénia neurobiológiai háttere. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológiai Intézet.

Prokajné Jandó, Beáta (2014) A szervezeti kultúra változása az új szabályozás tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Puporka, Evelin (2014) IKT eszközök szerepe az általános iskolákban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Puskás, Viktória (2014) Az angol gyermekvédelem bemutatása a gyakorlat tükrében. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Neveléstudományi tanszék.

Pálinkásné Mile, Katalin (2014) A ló és lovaglás hatása az 5-8 éves korú gyermekek személyiségére. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

Pándy, Ildikó (2014) A játék szerepe a gyermek szabadidős tevékenységeiben, különös tekintettel az iskola tanórán kívüli, szabadidős programjaira. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Páró, Petra (2014) A Coca Cola marketingkommunikációja példákkal bemutatva. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék.

Pór, Ágnes (2014) Wagner hatása a szerzett filmzenére A vezérmotívum technika működése A gyűrűk ura-trilógia zenéjében. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

R

Racsek, Renáta (2014) Az állatmesék szerepe az óvodás gyermekek életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Radogna, Melody (2014) A perszonalizáció hatása a kormányzati és választási rendszerekre. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, ..

Reguli, Róbert (2014) A családgondozók szerepei a gyermekjóléti szolgálatban dolgozók gyakorlatában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Rembeczki, Anita (2014) Globális kényszerek és hazai ösztönzők: egy elektronikai nagyvállalat magyarországi K+F projektjeinek tapasztalatai. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Remport, Erika (2014) Budapest X. kerület szociológiai és történeti képe. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Ripka, Ráhel (2014) A kulturális turizmus bemutatása: Hagyományőrzés és Palóc Világtalálkozó. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Rozsnaki, Emese (2014) Konfliktuspedagógiai módszerek alkalmazása az iskolában. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Ruszó, Georgina Gerda (2014) Gyermekbántalmazás a családban. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Rácz, Attila (2014) 8-12 évesek kondicionális képességei a férfi tornászoknál. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Rácz, Edit (2014) A cigányság múltja, jelene, jövője. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Rácz, Fatima Krisztina (2014) A Csörsz-árok gödöllő-valkói szakaszának botanikai felmérése. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Növénytani és Ökológiai Tanszék.

Rácz, Jánosné (2014) A bölcsődei nevelés és a családi nevelés kapcsolata. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Rácz, Mónika (2014) A gyermekbántalmazás csecsemő-és kisgyermekkorban, kisgyermeknevelői feladatok. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Rácz, Noémi (2014) A maraton gazdasági és turisztikai hatásai. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Répási, József (2014) A kollégiumi nevelés célja és alapelvei. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Rési, Diána (2014) A munkaerőpiac hatása az emberi erőforrás gazdálkodásra: A kisgyermekes munkavállalók munkaerő-piaci helyzete Szolnokon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Rózsa Bátonyi, Veronika (2014) Gyermekkori kétnyelvűség angol nyelvterületen Egy londoni magyar iskola útkeresése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar.

S

Sajbán, Melitta (2014) Felnőttképzés; a vállalati képzések bemutatása a Rail Cargo Hungaria Zrt. képzési rendszerén keresztül. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Salz, Balázs (2014) Megyei könyvtárak honlapjainak összehasonlítása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Sebák, Julianna (2014) Névhasználat, névdivat. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Sedenszki, Gábor (2014) A kisiskolás korú gyermekek úszástanulását befolyásoló tényezők. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Seres, Viktor (2014) Az online szerepjátékok vizsgálata 18-25 évesek körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Serfőző, Katalin Nóra (2014) Ex situ fajmegőrzés az állatkertekben, a Fővárosi Állat- és Növénykert példáján bemutatva (Konkrét példafaj: Ázsiai elefánt). Szakdolgozat, Természettudományi Kar, állattani tanszék.

Sikur-Nagy, Judit (2014) The gift twice How God strengthened my faith and gave me the profession of teaching. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, ..

Simkó, Fanni (2014) Mesenézés a televízióban: A mesék szocializációs hatásai a jelenkorban: A Szolnokon végzett kutatás eredménye. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Simon, Katalin (2014) A játék hatása egy integrált játszóház viszonylatában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Sipos, Mónika (2014) Eternity and Art in Shakespeare’s Works: The Everlasting Light of The Renaissance Author. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Anglisztika Tanszék.

Skrabák, Dávid (2014) Salgótarján demográfiai vizsgálata a rendszerváltás után. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Sleisz, Katalin (2014) Munkaköri elégedettség vizsgálat: A külső és belső toborzásból bekerülő munkatársak véleményének felmérése alapján. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Slominski, Renáta (2014) Hunyadi Mátyás belpolitikájának megítélése a 19-21. században:(Historiográfiai válogatás). Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Somogyiné Ambrus, Melinda (2014) Az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola felső tagozatos és gimnáziumi tanulóinak pályaválasztása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Somoskői, Soma (2014) Megújuló energiaforrás alapú projektek gazdaságföldrajzi vizsgálata Magyarországon a területi differenciák tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Stefán, Bettina (2014) A Szinva rádió marketingtevékenységének elemzése. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, ..

Stiller, Alexandra (2014) „Csoda Európa közepén” azaz a miskolctapolcai Barlangfürdő marketingtevékenységének vizsgálata. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Suha, Géza (2014) Komplex weblap készítése. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Sulyokné Skriba, Viktória (2014) A marketing szerepe a követeléskezelésben. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Szabados, Sándorné (2014) Zenei képességfejlesztés az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Szabó, Dávid (2014) Az üzleti tervezés folyamatának bemutatása egy vállalat konkrét tervkészítésének példáján. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Szabó, Dávid György (2014) Online játékok készítése HTML, CSS és Javascript alapokon. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Szabó, Erzsébet (2014) Az iskolázottság rögös útja: Az iskolázottság vizsgálata a dányi cigányság körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szabó, Evelin (2014) A strandkézilabda bemutatása a Salgótarjáni Strandépítők KC tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Szabó, Hajnalka (2014) Az óvoda és iskola átmenet problémái, segítése Gyöngyös város és környező településein: Adács, Abasár, Atkár, Domoszló, Markaz, Gyöngyöshalász, Vámosgyörk. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Szabó, Hajnalka (2014) Játékeszközök az óvodában és a családban. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Szabó, Máté (2014) A helyi termékek ökológiai termesztésének, és élelmiszer minőségének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Szabó, Nikolett (2014) Fogyasztóvédelem hatása a piaci tevékenységekre. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Szabó, Péter (2014) A Nemzeti Sport nyomtatott és online változatának műfaji vizsgálata a 2010-es labdarúgó világbajnokság alapján. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Szabó, Péter (2014) A Nemzeti Sport nyomtatott és online változatának műfaji vizsgálata a 2010-es labdarúgó világbajnokság alapján. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Szabóné Farkas, Anna (2014) Beszédfejlődést befolyásoló szociális tényezők. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Szabóné Haklár, Anita (2014) Írország felnőttoktatása,-képzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Szalai, Henrietta (2014) A felnőttkori tanulást kísérő nehézségek. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Szalontai, Csaba (2014) Felnőttképzési tevékenység vizsgálata a Magyar Posta Zrt. szervezetén belül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szalontai, Imre (2014) Adósságválság nemzetközi környezete: Magyarország államadósságának alakulása nemzetközi pénzügyi intézetek felmérése alapján 2008-tól napjainkig. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Szarka, Klaudia (2014) A geotermikus energia hasznosítsa Miskolcon és környékén. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Szarka, Petra (2014) Miskolc településmarketingjének gyakorlati szempontú vizsgálata. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Szarvas, Attila (2014) Magyarországi települések statisztikai adatai, és annak elemzése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Szeifert, Alexandra (2014) Zsóry Gyógy- és Strandfürdő: Az élmény, ami gyógyít! Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, ..

Szekeres, Anna (2014) Önkéntes néprajzi gyűjtő Nagykátán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Szentkatolnay, Kristóf (2014) Az Európai Unió átfogó megközelítése a nemzetközi válságkezelésben és válságmegelőzésben:Átfogó uniós szerepvállalás Szomáliában és Afrika szarván. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Pszichológia Tanszék.

Szeredi, Judit (2014) A mentális edzés felhasználási lehetőségei a testnevelésben és a sportban. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Szerencsi, Enikő Zsanett (2014) Az Ostorosi-tó környezeti állapota. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Szilfai, Márta (2014) Turandot avagy mese a meséről. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Szilágyi, Csilla (2014) A függőség és a sport kapcsolata. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Szilágyi, Fanni (2014) A kisújszállási Nagyerdő környezetállapota. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Szilágyi, Szidónia (2014) A hajléktalanok helyzete a rendszerváltás óta, jelenlegi helyzetük, kilátásaik Magyarországon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Szita, Zoltánné (2014) Mit tegyek és hogyan tegyem? A tanórai differenciálás kérdései. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Szoboszlai, Richárd Barna (2014) A Novaji kézilabda sport kialakulása, helyzete. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

Szoboszlai, Ágnes (2014) Girincs község 3-7 éves korú roma származású gyermekek zenei nevelése és a zenei kultúrájuk kialakulása. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Szokolics, Zsófia (2014) A Mikulás vagy a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot?: Avagy angol és magyar népszokások elemzése és összehasonlítása, valamint felhasználhatósága az általános iskolai angol nyelvtanítás során. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Szuromi, Anita (2014) Fejlesztőpedagógiai módszerek alkalmazása a hátrányos helyzetű tanulók esetében: A tanulási zavarokkal küzdő „hátrányos helyzetű” tanulók tanulási problémái, teljesítményüket befolyásoló tényezők, fejlesztési lehetőségeink. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Szurominé Balogh, Mónika (2014) A gyermekfelügyelettől a professzionális ellátási formáig (1960-2014) A családi és intézményes nevelés változásai. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Szám, Katalin (2014) A projektmódszer alkalmazása a német nyelvoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi tanszék.

Szász, Nikoletta Brigitta (2014) A Szentpéterúri Általános Iskola beás cigány tanulóinak jelene és jövőképe. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Széchenyi, Gergely (2014) Falukutatás a gazdasági életszemléletek megismerésével. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Szécsi, Katalin (2014) A mitológia és a fantasy történeti áttekintése, hatása az olvasási szokásokra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Székelyné Krizsán, Mária (2014) A sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelését segítő pedagógiai módszerek. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Szőllős, Diána (2014) Az utazás filozófiája: Kosztolányi Dezső – Élet: írni és utazni. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Tanszék.

Szőllősi, Józsefné (2014) Az óvodáskorú gyermekek nyelvi fejlesztése: Az óvodáskor mint mérföldkő: nyelvi fejlődés, nyelvi szocializáció és gyermekirodalom. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Sági, Daniella (2014) A hatékony pedagógiai értékelés szerepe és megjelenése az oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Neveléstudományi tanszék.

Sánta, Adrienn (2014) A szabad játék fejlesztő hatása az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Sárai, Gyöngyvér (2014) Az Aranybulla szerviensi cikkelyeinek továbbélése a magyar történelemben 1808-ig. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet.

Sárikné Németh, Judit (2014) A magyar sajtóillusztráció első száz éve. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Séllei, Edit (2014) Kooperatív oktatási technikák az etika oktatásában. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Sélley, Lászlóné (2014) Meseolvasási szokások a családban. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, ..

Sényei, Annamária (2014) Munkahelyi stressz egy mai magyar kereskedelmi középvállalatnál. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Sütő, Tamás (2014) Utassy József Általános Iskola bemutatása. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, ..

T

Takács, Tímea (2014) Szabadidő eltöltési és utazási szokások Hidasnémetiben. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Takács Réka, Mónika (2014) A szakképzés nemzetközi összehasonlítása - a fiatalok munkába állásának támogatása. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Talpas, Dorina (2014) A „Humán- Öko” Észak-Magyarországi Regionális Egyesület bemutatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Tari, Szebasztián (2014) RFID-val támogatott könyvtárrendszer : Az adatbázis. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Tari, Szebasztián (2014) RFID-val támogatott könyvtárrendszer : Az adatbázis. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Teiszler, Emese Nóra (2014) Régi népszokások lakóhelyemen - Pesthidegkút-Máriaremete Solymár. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Tengely, Szilvia (2014) A családdrámák elemzése a XIX. században, Ibsen és Csehov művei alapján. Szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Tanszék.

Tengely, Ágnes (2014) A közfoglalkoztatás és a felnőttképzés szerepe az ózdi kistérséget sújtó munkanélküliség csökkentésében. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

Tollár, Péter (2014) Dramatikus játékok az iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Tripsánszki, Sándor (2014) A komposztálás. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Kémia, Borászati kémia és Borászati Tanszék.

Turcsányi, Judit (2014) Fémipari eljárások, hulladékok kezelése. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Turóczi, Lászlóné (2014) Egy általános iskola végnapjai? Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Tóth, Adrienn (2014) A házasságkötés és a lakodalmi szokások változása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Tóth, Dániel (2014) A pedagógusmunka vezetési stílusainak vizsgálata a Vámosgyörki Katolikus Általános Iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Tóth, Katalin (2014) EEG vizsgálatok jelentősége az epilepszia diagnosztizálásában. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológia Tanszék.

Tóth, Katalin (2014) Isaszeg településmarketingje. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Tóth, Nikolett (2014) Az Élelmiszer-biztonság a vendéglátásban-helyzete a Füzesabonyi Járás Területén. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai, Borászati kémiai és Borászati Tanszék.

Tóth, Rita (2014) A Karap tanya és a táborszervezés bemutatása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Tóth, Sándor (2014) Megújuló energiaforrások szerepe a kistelepülések fejlesztésében európai és hazai példák alapján. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Tóth, Teodóra (2014) Az interkulturális oktatás tapasztalatai Krosnoban. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, ..

Tóth, Virgínia (2014) A gyermekek és állatok közötti pszichés és egészségügyi kapcsolatok. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Tóthné Nagy, Hajnalka (2014) A Tápiószecsőn élő nagycsaládok életkörülményeinek vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Török, Kitti (2014) A Hencidai Csere-erdő környezeti állapotértékelése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Török, Mihály (2014) Dopping a nyári olimpiákon. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Türk, Eszter (2014) A szókincsbővítés és -fejlesztés lehetőségei az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Tüzér, Judit (2014) Filming the First Mrs Rochester: Depictions of Bertha Mason in Movies and Mini-Series. BA/BSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

U

Ugrai, Attila (2014) Heves Megyei Vízmű Zrt. és hulladékgazdálkodása. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Uthy, Tamás (2014) A fiatal pályakezdő értelmiségiek külföldi munkavállalási hajlandósága. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Tanszék.

V

Valler, Enikő (2014) Környezeti nevelés jelenkor erkölcsi elveinek fontosabb kérdései. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Valyon, Veronika (2014) A magyar és ír LEADER Program intézményrendszerének összehasonlítása. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Vankó, Gabriella (2014) Oláh cigány erkölcsi hagyományok, szokások gyakorlása, fenntartása, társadalmi helyzet,régen és most, a magyarországi,és egy Veszprém megyei régió életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Varga, Enikő (2014) A kisgyermekes nők munkahelyi integrációja napjainkban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Varga, Renáta (2014) Az Óbuda környéki svábok hagyományai régen és ma. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Varga, Sándor (2014) A műtárgyak szállítása és raktározása. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Varga, Viktória (2014) Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal Járási Gyámhivatal tevékenységének bemutatása. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Varga-Német, Erika (2014) Egészségnevelés az általános iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Vaspálné Janusek, Andrea (2014) A mozgás szerepe az értelmi képességek fejlődésében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Vaszily, Gábor (2014) Megújuló energiaforrások Mezőkövesden hazai és nemzetközi kitekintéssel. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Vekerdi, András (2014) Az oktatás kohéziós ereje a zsidóságban: A zsidóság a 21. századi Budapesten. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Velkei, Martin (2014) Anarchist Views in Henry David Thoreau’s Civil Disobedience which Irrevocably Changed the World. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Veres, Márta Etelka (2014) Alternatív mozgásfejlesztés egy lehetséges gyakorlatának, fejlesztő hatásának bemutatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

Veres, Tamás (2014) Logisztikai folyamatok a Hevestherm Hevesi-Hús Kft-nél. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Veresné Bagi, Zsuzsanna (2014) Nagykörű természeti értékeinek bemutatása, szerepe az óvodai nevelő munkában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Veréb, Zsolt (2014) Az úszásoktató személyisége. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Vetési, Viktória (2014) Az illemszabályok ismeretének vizsgálata az alsó tagozatban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Vida, Martin (2014) A víz, az úszás jótékony hatása az emberi szervezetre. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

Világi, Eszter (2014) Szövegfeldolgozás az alsó tagozat anyanyelvi óráin. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Vincze, Andrea (2014) Gazdasági változások a lovas világ életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Vincze, Ákos (2014) A fiatal felnőttek érdekérvényesítési készségeinek vizsgálata. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Vinczlérné Éles, Eleonóra (2014) A gyermekkép és a szülői szerepek megváltozása Különös tekintettel a XX. század utolsó évtizedeire. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Vinczéné, Obercsny Judit (2014) A pedagógiai tervezés és az iskolai differenciálás kérdései. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Neveléstudományi tanszék.

Vinklár, Veronika (2014) Nők a mai magyar társadalomban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Visnyei, Melinda (2014) A „Maci" Alapítványi Óvoda bemutatása az integrált nevelés tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Viszokay, Ágnes (2014) A család nevelő hatása a csecsemőre és a kisdedre. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Viszokay, Ágnes (2014) A család nevelő hatása a csecsemőre és a kisdedre. Szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Vona, Zsófia (2014) Televízió hatása a kisgyermekekre. BA/BSc szakdolgozat, Pedagógiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Vreczenár, Csaba (2014) The Role of Bilingual Education: Connections between Mathematics and English Linguistics Based on Teaching Experience. MA/MSc szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Tanszék.

Vági, Adrián (2014) Az Arlói-tó környezetállapot felmérése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi Tanszék.

Vágányné Bartók, Ágnes (2014) A kisgyermekes nők visszatérése a munkaerő-piacra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Vágó, Krisztián (2014) Digitális könyvtár és könyvtári digitalizáció. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Humáninformatika Tanszék.

Vámos, Hedda (2014) Gente di Mare Tengerparti emberek Című dokumentumfilm munkanaplója. Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Váradi, Alexandra (2014) Az Ózdi Művelődési Intézmények külső kommunikációs eszközeinek a vizsgálata, hogy vajon célba érnek-e az üzenetek? Szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék.

Váradi, Gréta Fanni (2014) Az óvoda és iskola közötti átmenet. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Várhegyi, Petra (2014) A mese szerepe az óvodás gyermek életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Vőfély, Viktória (2014) Biztonsági készlet számítás az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft-nél. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Tanszék.

W

Weningerné Szapu, Rita (2014) Ökológiai válság, globalizáció, fenntartható fejlődés: Az ökológiai probléma aktuális etikai/a természetvédelem jelenkori erkölcsi elveinek és gyakorlatának fontosabb kérdései: Módszertani eszközök és értékközvetítési lehetőségek az intézményes képzésben, oktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Z

Zahuczkiné Mirkovszki, Anikó (2014) A korai kötődési mintázat és a bölcsődei beszoktatás összefüggései. Szakdolgozat, Digitalizálás Eger, Pszichológia Tanszék.

Zombori, János (2014) Munkaadói kompetencia-elvárások. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Zsuponyó, Ágnes (2014) Társadalomjavító törekvések megjelenése Moliére színműveiben. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Zádeczki, Renáta (2014) Kompetenciafejlesztés a Waldorf-pedagógiában az anyanyelvi órákon. Szakdolgozat, Digitalizálás Sárospatak, Tanszék.

Á

Ácsfalvi, Annamária (2014) Weboldalkészítés PHP alapokon: Intranet az egészségügyben. Szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Árvay, Krisztina (2014) Olvasásnépszerűsítő kampányok és reklámok Magyarországon és külföldön. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

É

Ézsiás, János (2014) A Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ állományának szakmai elkötelezettségének vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Ö

Ötvös, Barbara (2014) A Halmozottan Hátrányos Helyzetű gyermekek mozgásfejlesztő játékai. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

A lista elkészítésének dátuma Sat Jun 12 07:06:47 2021 CEST.