Tallózás dátum szerint

Vissza
Export [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
csoportosítás: Szerző neve | Mű típusa | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z | Á | É | Ü
Találatok száma: 456.

A

Adamkó, Dániel (2015) Programozás C# nyelven. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Antal, Anikó (2015) Tehetségfejlesztés a különböző műveltségterületekben. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Antal, Regina Ágnes (2015) Egészséges életmód, egészséges táplálkozás. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Antos, Brigitta Erzsébet (2015) A Fővárosi Vízművek Zrt. felnőttképzési koncepciója. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Aros, János (2015) Magyarország borvidékei. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Artzt, Eszter (2015) A mindennapos testnevelés bevezetése és az úszásoktatás hatása a Monori Ady Úti Általános Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Asztalos, Zoltán (2015) Bor és étel párosítása egy adott borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

B

Bacsó, Andrásné (2015) Étel és ital párosítása a Tokaji régió esetében. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Bakondi, Ágnes (2015) A CNN szerepe a 20-21. század krízishelyzeteiben. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció-és médiatudományi Tanszék.

Balogh, Eszter (2015) Tehetséggondozás a kóruséneklés segítségével : Zenei tehetségfejlesztés egy budapesti általános iskola gospel kórusában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet.

Balázs, Beáta (2015) A szőlő minőségét befolyásoló környezeti tényezők jellemzése Tokaj-Hegyalján, különös tekintettel a klimatikus viszonyokra. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Balázs, Csabáné (2015) Szőlő és bortermelési stratégiák-borkategóriák, helyük a borfogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Balázsi, Zsuzsa (2015) A fiatal és felnőtt bűnelkövetők börtönbe való beilleszkedésének összehasonlító vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Banda, Fanni (2015) A rendezvényszervezés az iskolában: A német nyelvet népszerűsítő iskolai szabadidős programok. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Bander, Éva Mónika (2015) Különböző életkorú tanulók agresszív viselkedésének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bangó, Mária (2015) Az Amerikai Egyesült Államok a második világháború időszakába. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Barabás, Adrien (2015) Az iskolai sikerek és kudarcok okainak pedagógiai vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Baranyai, Karolin (2015) A sorozatgyilkosságok okainak vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Baranyiné Kovács, Zsuzsanna (2015) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Bartal, Ágota (2015) Gazdasági szemléletformálás a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaság Tudományi Intézet.

Barzsó, Gabriella (2015) A 2008-ban kirobbant válság hatásai az eurozóna országaiban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan tanszék.

Basa, Annamária (2015) Egészségnevelés a biológia tanításában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológiai Intézet.

Bathóné Lakatos, Csilla (2015) A Jászsági Évkönyv bemutatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Bayer, Dóra (2015) Homoszexuálisok vizsgálata - Felmérés meleg férfiak elköteleződési igényéről. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bednarik, Lászlóné (2015) A Harsányi Pincészet bemutatása, marketing tevékenységének megismertetése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Bene, Andrea (2015) Rezesova és Damu pere a médiában. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Berencsiné Márta, Ildikó (2015) A Bodnár Pincészet Borház marketing tevékenységének elemzése és fejlesztési javaslatok új marketing eszközök alkalmazására, vagy a meglévők fejlesztésére. BA/BSc szakdolgozat, Comenius Kar, Turizmus Tanszék.

Berezvai, Dóra (2015) Szentes, és a környező falvak turizmusa. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Berki, Barbara (2015) Mesei elemek a rendszerváltás utáni magyar filmekben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Bertók, Viktor (2015) Az általános iskolai lovas oktatás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Bircsár, Eszter (2015) A zöld óvodák hálózata és a jeles zöld napok szerepe a környezettudatos nevelésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Birkás, Alexandra (2015) Epilepszia kialakulása,típusai,diagnosztikája és kezelése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Blazsek, Norbert (2015) Társas hatások vizsgálata a fiatalkori függőségek kialakulásában. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sportági Tanszék.

Bodnár, Bernadett (2015) A jó bornak is kell a cégér?!-avagy a Pajzos-Megyer mrketingjének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Bodnár, Petra (2015) Kutyás terápia, mint a gyermek és fiatal korosztályt segítő és fejlesztő tevékenység. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bodnár, Zsófia (2015) Kommunikáció a színpadon Színész, szerep, ember- avagy a "levetett jelmezek". Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Borbás, Sándor (2015) Káros szenvedélyek. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Borbás, Sándor (2015) Káros szenvedélyek. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés tanszék.

Bordács, Eszter (2015) A hajléktalanok reintegrációja a munka világába. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Bornai, Ádám (2015) Salgótarján kulturális élete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Bornai, Ádám (2015) Salgótarján kulturális élete és lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógia és Közművelődési Tanszék.

Boros, Henriett (2015) Családi napközi, mint alternatív kisgyermek-ellátási forma. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Buda, Boglárka (2015) Vállalati magatartás: a pszichológia és a stratégia kapcsolódási pontjai. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Buella, János (2015) Egy civil kezdeményezés eredményei a leszakadó vidéki térségek integrált szemléletet alkalmazó térségfejlesztése terén. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz és Környezettudományi Intézet Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék.

Buka, Bence (2015) Edző és játékos interakciók a labdarúgásban. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Bulyáki, Kinga (2015) Helyi kezdeményezések hasznos példái az Észak-magyarországi régióban. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz és Környezettudományi Intézet.

Burgundi, Diána (2015) Román stílusú apátságok Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ókori és középkori történeti tanszék.

Báder, Zsanett (2015) A Karácsony (mint turisztikai attrakció) hatása az utazásokra. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Bálintné Takács, Tímea (2015) Esettanulmányok állati kórokozók előfordulásáról és azok kártételéről magyarországi állattenyésztő telepeken. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Mikrobiológiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék.

Bánfalvi, Norbert (2015) Az európai EGTC-k jogföldrajzi vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Bányai, Balázs (2015) A digitális televíziózás Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Bárczi, Barbara (2015) Autizmus spektrumzavarral élő gyermekek viselkedésproblémáinak megítélése. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Bárány, Jánosné (2015) A tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában-Tehetségpont létrehozása és tehetséggondozó tevékenysége. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Békési, Eszter (2015) Geológiai, geomorfológiai és talajtani kapcsolatrendszerek vizsgálata Kerecsend településen. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

Bódi, János (2015) Nemzetközi pedagógiai mérések hazai viszonylatban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Bódiné Stoszek, Anikó (2015) Besenyszög város kulturális története a kezdetektől napjainkig. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Bögös, Barbara (2015) Differenciálegyenletek közelíto megoldásairól. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Tanszék.

C

Csala, Petra (2015) Ételek és borok az egykori Palócföld területéről. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Családi, Bettina Dorottya (2015) Lorántffy Zsuzsanna a források és a szemléltetés alapján. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Kora Újkori Történeti Tanszék.

Csernaburczky, Zsófia (2015) Az emblémáskönyvek története. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális örökség és művelődéstörténeti tanszék.

Csillik, Lászlóné (2015) Hátrányos helyzetű és nem hátrányos helyzetű iskoláskorú gyermekek deviáns viselkedésének vizsgálata a család szociokulturális és szociális hátterének tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Csomor, Orsika (2015) Nyomtatott könyv versus e-book olvasó: Az olvasási szokások változásának vizsgálata egyetemisták és főiskolások körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Csontos, Andrea (2015) Multikulturális nevelés egy németországi iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Anglisztika Tanszék.

Csrefkó, Tamás (2015) Cserépvár természetföldrajza, tájtényezőinek vizsgálata, tájtörténete és történelmi régészeti hagyatékai. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

Csufor, Sándor (2015) Az Egri és a Villányi borvidékek összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Csábi, Dóra (2015) Az iskolai agresszió formájának kibővült területe azaz, az elektronikus zaklatás megjelenésének és problémájának jelentősége a középiskolások körében: A Gyöngyös városában végzett kutatás eredménye. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Csábi, Dóra (2015) Az iskolai agresszióformájának kibővült területe azaz, az elektronikus zaklatás megjelenésének és problémájának jelentősége a középiskolások körében A Gyöngyös városában végzett kutatás eredménye. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Czajner, Dániel (2015) Die Problematik der Übersetzung von Realien in J. K. Rowlings Harry Potter. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Német Nyelv és Irodalom Tanszék.

Czétényi, Bálint (2015) A földrajzi felfedezések és következményeik tanítása szemelvények és térképek alapján. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ókori és Középkori Történeti Tanszék.

D

Darabos, Gyula (2015) Reintegrációs folyamatok a Büntetés - Végrehajtási Intézeteknél. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Deáki, Zsuzsanna (2015) Über die Problematik der Literaturverfilmung: der Roman Homo Faber von Max Frisch und die Verfilmung Homo Faber von Volker Schlöndorff. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Német Nyelv és Irodalom Tanszék.

Dombi, Nándor (2015) A magyarországi méhészeti szakképzésről: A méhészeti szakképzés története, napjaink szakképzésének kutatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Domán, Dániel László (2015) Hosszú útról visszatérni. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Donkó, Amanda (2015) Beauty and the Beast as an example of animal transformations in fairy tales and its usage in English language lessons. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Művészeti Nevelési tanszék.

Dorkó, Zsuzsanna (2015) Halészlevek és borok. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Doros, Judit (2015) A bor és ételválasztás objektív és szubjektív szempontjai. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Dosztály, Bianka (2015) Az egri Főegyházmegyei Könyvtár külső-belső kommunikációja. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Dr. Lévai, Gábor (2015) Magyarország történelmi borvidékei (összehasonlító elemzés, változások). BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Dr. Nagy-Kovács, Erika (2015) A Sziluett Borhotel marketingtevékenységének elemzése. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Regionális és Környezetgazdaságtan Tanszék.

Dr. Szebényiné Altmann, Melinda (2015) Az egészségre nevelés fejlődése és hatékonysága a biológia oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Drávuczné Kugyela, Lilla (2015) Óvodai zenehallgatás lehetőségei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Dudás, Erika (2015) Vezetési stílus és hatékonyság. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti tanszék.

Dér, Alexandra (2015) Vajon ki kerül bölcsődébe? A várandóság fiziológiája és a bölcsőde intézményébe kerülés összefüggései az anyai lélektan tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia tanszék.

Dócs, Vivien (2015) Az Ózdi Művelődési Intézmények szerepe a térség kulturális életében. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Regionális és Környezetgazdaság Tanszék.

Dóka, Réka (2015) A hatékony úszásoktatás ismévei. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Dósai, László (2015) Unity Programozás. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék és Számítástudományi Tanszék.

dr. Nagy, Gergely István (2015) Európai integráció és az Európai identitás. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

E

Elekes, Gyula (2015) Párhuzamok a képzőművészeti alkotói folyamatok működésében: Képírás és képnyelv egyetemes szerepe a nem formális tevékenységben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Erdélyi, Gábor (2015) The Cultural Roots of the American Superhero: The Case of Captain America. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Amerikanisztika Tanszék.

Erdélyiné Rusz, Annamária (2015) A gazdasági-pénzügyi szemléletformálás jelentősége nem közgazdasági szakközépiskolás fiatalok körében. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Erdős, Attila (2015) Kutatás a kajak-kenu sportban és kutatási tervezet a testnevelés órák megtartásához. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés tanszék.

Erdősi, Mercédesz (2015) Tanulási orientáció vizsgálata 7. és 11. osztályos tanulók körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Esztergályos, Márk (2015) Szelektív hulladékgyűjtés és az illegális lerakók Egerszalók, Egerszólát és Demjén településeken. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

F

Faragó, Enikő (2015) A gyöngyösi Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál jelentősége a turizmusban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Farkas, Gréta Júlia (2015) Tisztelet, élet a virtuális világban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Farkas, Zoltán (2015) Észak-Alföld népi építészete. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Farsang, Tibor (2015) Egy Egri Bikavér, Egy Egri étel Farsang Pincészet és a Hotel Korona Eger Étel-Ital párosítása a XIX. Egri Bikavér Ünnepen. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Fedorné Szabó, Marianna (2015) Az Evinor Pincészet marketing tevékenységének elemzése és fejlesztési javaslatok új marketing eszközök alkalmazására vagy a meglévőek fejlesztésére. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Fehér, Mária (2015) Magyar Táncművészeti Főiskola Vályi Rózsi Könyvtárának bemutatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Fekete-Tóth, Boglárka (2015) Az iskola és a család együttműködésének vizsgálata a jászladányi Móra Ferenc Általános Iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Ferencz, Zoltán Gábor (2015) Tokaj: terroir, bor, gasztronómia. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Fodorné, Szilágyi Réka (2015) Eger és Sopron oltalom alatt álló eredetmegjelölésű(OEM) borainak termékleírásai. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Fábri, Mariann (2015) A felnőttoktatás „más szemmel”. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomtudományi Tanszék.

Földi, Kitti (2015) „Szingligráfia” - A szingliség megjelenése és megélésének dimenziói. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Földvári, Lászlóné (2015) Tanulási képességek vizsgálata Tímár méréssel. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Oktatás - és Kommunikációtechnológia Tanszék.

Füleki, Rita (2015) Az inkluzio probléma az óvodában a hátrányos helyzetű gyermekek tekintetében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Füleki, Rita (2015) Az inklúzió problémái az óvodában a hátrányos helyzetű gyermekek tekintetében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógia Tanszék.

Füzesi, Judit (2015) A média hatása a gyermek fejlődésére. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Füzesi, Péter Pálné (2015) Flow megjelenése a mindennapos testnevelési órán egy kistelepülés iskolájában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Füzér, Donát (2015) A sport jelentősége és szerepe a diákok életvitelében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

G

Gacsó, Zoárd (2015) Oracle Application Express alkalmazásfejlesztés: tanulmányi segédrendszer elkészítése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Gajdár, Henrietta (2015) A lakodalmi szokások változása Vizsláson. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszék.

Galamb, Andrea (2015) A korai fejlesztés feladata, módszertani elvei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Gangl, Edina (2015) Coaching a sportban, avagy magyar női vízilabda válogatott mentális felkészülése a 2012-es nyári olimpiai játékokra. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Garnics, Katalin (2015) A függőséget okozó szerek idegrendszeri hatásai. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, EKF -TTK Állattani tanszék.

Gasková, Réka (2015) Az edző személyének kérdése az utánpótláskorú kézilabdázóknál. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Godzsák, Melinda (2015) A világ és Magyarország szőlőtermesztésének és borászatának aktuális kérdései. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Golen, Gerhárd (2015) A szalakóta (Coracias garrulus) költési sikeressége a Borsodi-síkon. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

Gombácsi, Péter (2015) Italfogyasztási szokások hazánkban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus tanszék.

Greksza Attila, Istvánné (2015) A Békés Megyei Könyvtár zenei könyvtárának múltja,jelene, jövője. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Gréczi, Kornél (2015) Dinamikus webgaléria. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Gulyás, Andrea Katalin (2015) A különböző alternatív iskolák vizuális nevelésében a művészeti ismeretekre épülő alkotómunka megvalósulása. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Gulyás, Barbara (2015) Közösségi bűnmegelőzés sajátosságai- az egri modell. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Gusztafik, Mariann (2015) Az állatmesék szerepe az óvodai nevelésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

György, Vanda Orsolya (2015) A South Park társadalomkritikája és annak véleményformáló ereje. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék.

Gáliczkiné dr Ambrus, Hajnalka (2015) Étel és ital párosítás egy adott régió esetében. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turisztika Tanszék.

Géczi, Csaba (2015) Az MKB Bank Zrt. gazdálkodásának elemzése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Közgazdaságtan és jog tanszék.

Géczi, Dóra (2015) Iskolai szorongás vizsgálata 5. osztályos és 8. osztályos tanulók körében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Géresi-Balázs, Mária (2015) Termőtájak – magyar borok – magyar ételek (hazai konyha). BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Gőcze, Lajos (2015) Droghasználat megelőzésére alkalmazott programok az iskolában és a családban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógiai és Társadalomelméleti Tanszék.

H

Hajagos, Henrik László (2015) Játékok az oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológia Tanszék.

Hajdu, Tünde (2015) Táltos hit, avagy ősi hitvilágunk nyomai napjainkban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Haljárszki, Dóra (2015) A testnevelő tanár szerepe, feladata a rendszeres sportolás megszerettetésében és az igény kialakításában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Hamar, Anett (2015) Közfoglalkoztatási program fogadtatása munkavállalói és munkáltatói oldalról egy állami vállalatnál. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Hangodi, Titanilla (2015) A Villány-Siklósi Borút turisztikai-területfejlesztési-gazdaságfejlesztési jellemzése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Hauber, Zsoltné (2015) A Flow és az érzelmek szerepe a pedagógiai munkában. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet.

Hegedűs, Georgina (2015) Megújuló vs. Fosszilis: K.O. vagy Káosz lesz a vége? BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet.

Hellenbárt, László (2015) Gyermeki jogtudatosság, gyermekbántalmazás, családon belüli erőszak. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Henke, Judit (2015) A Gyömrői Városi Könyvtár szerepe és helye a város kulturális életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Herencsár, Milán (2015) Környezetállapot vizsgálatok a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

Homoky, Lilla (2015) Ökofalvak és kisközösségek politikája Magyarországon és nemzetközi szinten. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia tanszék.

Horváth, Henrik (2015) AC Milan - FC Bayern München, avagy kié a sportgazdasági kupa? BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Horváth, Melinda (2015) Általános iskolai tanulói, tanári és szülői szerepek és motivációk az Erasmus+ programban: Comenius/Erasmus+ tapasztalatok az egy- és kétnyelvű alapfokú oktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Horváth, Szabolcs (2015) Egészségnevelés a testnevelés eszközeivel. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési tanszék.

Horváth, Szabolcs (2015) Pedagógia szerepe a szépségipar területén. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humán Tudományok Intézete.

Horváth, Éva (2015) Rendszerváltás vagy szemléletreform kell-e a fiatalok pénzügyi-gazdasági oktatásában? Javaslat a projekt-módszer rendszeres alkalmazására. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Hreskóné Vass, Judit (2015) Az alföldi tradicionális ételek párosítása a magyarországi borfajták ízharmóniájával. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

I

Ignéczi, Zsolt (2015) A pedagógia gyakorlati kérdései a tűzolaktanyában. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humán Tudományok Intézete.

Ignécziné Bodnár, Klára (2015) Iskolaválasztás Sátoraljaújhelyen. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humán Tudományok Intézete.

Ihnáthné Hallók, Mária (2015) A család és az iskola kapcsolata a Bokréta Alapfokú Művészeti Iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humántudományok Intézete.

Illés, András (2015) HTML 5 vizuális lehetőségeinek bemutatása JavaScript programozás segítségével. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Számítástudományi Tanszék.

Ilyés, Réka (2015) A 3-6 éves óvodás gyerekek irodalmi érdeklődésének alakulása otthon és az óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Imre, Richárd (2015) Útban a fúziós energiatermeléshez. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

Irmalós, Diána (2015) Munkanélküliség Tóalmáson. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

István, Károly (2015) Balassagyarmat ökoturisztikai lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

Ivánkáné Somodi, Krisztina (2015) A sajátos nevelési igényű tanulók integrálásának lehetőségei /egy budapesti középiskola integrációs törekvéseinek bemutatása, a pedagógusok attitűdjeinek vizsgálata/. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

J

Jakab, Szilvia (2015) Gárdonyi Gáza újságírói működése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Kommunikáció és médiatudományi Tanszék.

Jakubovicsné Dombi, Erika (2015) A tehetségfejlesztés lehetőségei az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Jancsó, Erzsébet (2015) Világörökségünk: Tokaj-Hegyalja. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Jaskó, Imre (2015) A szőlő és a bor kedvező élettani hatásának szerepe a borok kiválasztásában és kínálásában. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Jerkovics, Zsófia (2015) Mi lesz c. dokumentumfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Jordán, Dániel (2015) A villámárvíz megelőzésének és kezelésének lehetséges módszerei katasztrófavédelmi szempontból Eger vonatkozásában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék.

Joó, Renátó (2015) II. Jagelló Lajos uralkodása alatt lezajló események elemzése, szemléltetés és forráselemzés alapján. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelem Tanszék.

Juhász, Dóra (2015) A gyermekek márkahűsége, illetve a gyerekek nevelésében közrejátszó tényezők. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Juhász, Lehel Ferenc (2015) Varázslatok EPUBAN: Tanácsok az EPUB készítéséhez. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Jákfalviné Zifcsák, Ilona (2015) Hatékony együttnevelés az iskolában: Hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrálása /IPR/ a Teleki József Általános Iskola és Szakiskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Jári, Mariann (2015) A Z generáció nyelvi változásai napjainkban: Avagy hogyan változik a kommunikáció a számítógép- és internethasználat függvényében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Józsa, Viktória (2015) A fiatalkori bűnözés okai a családi szocializáció szempontjából. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

K

K. Szabó, Vanda (2015) A Rendőrség és az iskola kapcsolata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Kailbach, Rita (2015) A tokaji borok eredetvédelmi problémái. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Kajtor-Gajdár, Anita (2015) Hollókő turizmusának új lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Kakuk, Annamária (2015) A magyar számviteli szabályozás és az IFRS-ek összehasonlítása. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Kancsár, Zsanett (2015) Deviáns viselkedések pszichológiai vizsgálata középiskolás tanulók körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kanyóné Batta, Diána (2015) Szövegértő olvasás, szövegfeldolgozás irodalmi szövegeken keresztül 3. osztályban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Kapuvári, Mercédesz (2015) A budapesti gyógyfürdők elemzése a Gellért a Széchenyi és a Rudas fürdő példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék.

Kassa, Anita (2015) Az iskolai szociális munkások foglalkoztatottságának felmérése Heves megye általános iskoláiban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Kassagranda-Földi, Alexandra (2015) Kortárs bántalmazás- egy régi probléma új köntösben. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Filozófia Tanszék.

Kasza, Beáta (2015) Óvodás gyermekek emberábrázolásának vizsgálata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi Tanszék.

Kelemen, Ibolya (2015) A gombák tanítása. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Kelemen, Kinga (2015) A kitolódott gyermekvállalás okai. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kellner, Orsolya (2015) Munkaerő-piaci képzések a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi hivatalánál. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kerekes, Gábor (2015) Versenyképesség fokozása: Nemzeti bormarketing eszközök Magyarországon. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Kerekes, Krisztina (2015) Roma integráció a felsőoktatásban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kiraly, Dominika (2015) Víz, élmény, egészség. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Kirják, Daniella (2015) A tüzérségi lőporok fizikai kémiai változásainak vizsgálata az idő függvényében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémia Tanszék.

Kirschbaum, Karl-Heinz (2015) Grape-growing in the world and Hungary and topical questions of the wine-producers. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Kis, Andrea (2015) A „Mezőgazdasági Technika” című folyóirat története, elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Kis, Vencel (2015) Projekt-tervezés keretein belül megvalósuló autó bérbeadó webes alkalmazás. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet.

Kiss, Dániel (2015) A dohányzás és a prevenció lehetőségei az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Kiss, Dóra Anna (2015) Összehasonlító vizsgálat a Monorierdei Fekete István Általános Iskola és a monori Ady Úti Általános Iskola 8. évfolyamos tanulóinak táplálkozási szokásairól. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

Kiss, Imre (2015) Gamifikáció az oktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kiss, Zsolt (2015) eGPU, avagy külső videokártya csatlakoztatása notebookokhoz. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Számítástudományi tanszék.

Klencznerné Kis, Mária (2015) Kiégés és empátia összefüggésének vizsgálata középfokú oktatási intézmények pedagógusai körében. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kobold, Gergely (2015) A férfitorna elemeinek oktatása az általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi tanszék.

Koch, Viktor János (2015) A kelták Druidák. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ókori és Középkori Történeti Tanszék.

Kocsis, Kornélia (2015) A katonai toborzás helye és szerepe a Magyar Honvédség Humán erőforrás gazdálkodási rendszerében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kojsza, Péter (2015) Gyakorlati médiaoktatás a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kollár, Edina (2015) DROG-KÖR-KÉP "Maradj a napos oldalon". MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Komáromy, István (2015) A tanulási képességek fejlesztésének lehetőségei a drámapedagógia eszközeivel. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humántudományok Intézete.

Koncz, Sándor Pál (2015) Az Arany János Kollégiumi- Szakiskolai Program működése a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégiumban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Korbely-Tomány, Sándor Sámuel (2015) A vallás hatása a társadalmi szocializációra Az egyházak társadalomformáló szerepe. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kormos, Nelli (2015) A dán és magyar középiskolák összehasonlítása az iskolai agresszió tekintetében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia.

Kovács, Annamária (2015) A víz mint téma megjelenése a középiskolai természettudományos tárgyakhoz kapcsolódóan. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék.

Kovács, Ildikó (2015) Az SNI gyermek integrációja a magyar köznevelési rendszerben. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia tanszék.

Kovács, Judit (2015) A Z generáció pszichológiai jellemzői. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Kovács, Mária (2015) Az egerszalóki Helli Családi Pincészet bemutatása, tevékenységeinek elemzése. A borászati tevékenység mellett folytatott szőlőmag őrlés, szőlőmagolaj készítés ismertetése. A csalási vállalkozás bekapcsolódása a helyi gasztro-és idegenforgalmi turizmus programjaiba. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Kovácsné Benedek, Katalin (2015) Az önarcképtől a selfie-ig: A képnyelvi gondolkodás régi és új lehetőségei a fotográfia mint szakma oktatási területeiről. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kovácsné Lőrincz, Beáta (2015) Állattenyésztési ismeretek tanítása a felnőttoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Krasznavölgyi, Lívia (2015) Habilitáció – Rehabilitáció lehetősége, területei az SNI-s gyermekek fejlesztésében Magasan funkcionáló autizmussal élők az integrációban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológiai Tanszék.

Krausz, Petra (2015) Képességfejlesztő tábor. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Kuczera, Dalma (2015) Innovatív nyomdai brand. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Kuli, János (2015) Három Nyugat-Dunántúli megyei könyvtár weboldalának elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Kun, Mónika (2015) Eredményességvizsgálat az Abádszalóki Általános Iskolában - Az eredményességvizsgálat aspektusai -. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet - Pedagógia Tanszék.

Kun, Szilvia (2015) A lány mint sajátos pedagógiai probléma a 18. században. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ének-zene Tanszék.

Kustár, Krisztina Mária (2015) Felelek vagy stresszelek? A matematika órán való szóbeli felelés és a szorongás kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematika Tanszék.

Kutalik, Márta (2015) Teaching and learning nature and science through English songs in 4th-form bilingual classes. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Kuthi, Józsefné (2015) A népművészet szerepe, megjelenésének lehetőségei az iskolai szabadidős tevékenységekben. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Andragógia Tanszék.

Kuzselné Schóber, Ágnes (2015) Az integráció és az inklúzió a hazai oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Kálosiné Tóth, Katalin (2015) Hátrányos helyzetű gyermekek óvodai nevelése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Kárász, Kristóf Máté (2015) Entitásmodellből könnyűsúlyú, rétegelt keretrendszert generáló alkalmazás fejlesztése Java programozási nyelven. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai és Számítástudományi Tanszék.

Kátainé Oláh, Judit (2015) Az óvodáskorú gyermekek szüleinek mesemondási szokásai. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Könczöl, Beáta (2015) Akadálymentesen a munkaerőpiac felé: A fogyatékossággal élők munkaerő-piaci helyzete. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Kővári, Gergő László (2015) Az úszásoktatás megvalósítása a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában Egy elismert iskola a mindennapos testnevelés tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

L

Lehotai, István (2015) Készlet nyilvántartó alkalmazás fejlesztése WPF alapokon. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatika Tanszék.

Lengyel, Anett (2015) Az élethosszig tartó tanulás, az idegennyelv-tudás jelentősége, fontossága Pásztó lakosainak szemszögéből. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lengyel, Barbara (2015) Mesék alkalmazása a középiskolai oktatásban. Mesefoglalkozás 16-17 éves fiataloknak. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Irodalomtudományi Tanszék.

Lengyel, Julianna (2015) Etnikai identitás, mentalitás, szokásjog és erkölcs: Erkölcsi hagyományok, szokások továbbélése egy magyarországi etnikai közösség életében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lippai, Sándor (2015) A mai családok helyzete és kommunikációjuk hatása a gyermek szocializációjára. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Irodalomtudományi Intézet Alkalmazott Kommunikációtudományi Kutatócsoport.

Lippai, Zsanett (2015) Az urbanizáció megjelenése a közoktatás földrajz könyveiben. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz és Környezettudományi Intézet.

Lukovszki, Nikoletta (2015) A tanítás stratégiái, módszerei. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Lukács, Réka Orsolya (2015) A Hotel Eger & Park**** menedzsment tevékenységének vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Lázár, Szilvia Melánia (2015) „Tetszoleges” bitméretu egész számokkal végzett muveletek a moduláris aritmetika szabályai szerint, determinisztikus és pszeudó prímtesztek. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Számítástudományi tanszék.

Lázók, Vivien (2015) A Lean szemléletének és eszközeinek bemutatása egy multinacionális vállalaton keresztül. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Lénártné Ráki, Bernadett (2015) A pedagógus kommunikációja. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humántudományok Intézete.

Lévai, Andrea (2015) Hátrányos helyzetű gyermekek viselkedési formái, és nevelési módszerei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Lőrincz, Vivien Margit (2015) A jakobinus diktatúra időszaka Franciaországban. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet.

M

Macsinka, Gábor (2015) Szimbolikus gondolkodás fejlesztése középiskolában. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és informatikai tanszék.

Madarász, Beáta Ágnes (2015) A művészetek integrálása az angol nyelvi oktatásban a nyelvi, akadémiai és életkészségek támogatására. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Madácsi, Norbertné (2015) Korszerű módszerek használata a felnőttoktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Magyar, Márta (2015) Az inklúzió egy esettanulmány tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Magyarossyné Dóbiás, Judit (2015) Epilepszia kialakulása,típusai, diagnosztikája, kezelése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani tanszék.

Majer, Zsuzsanna (2015) Akadálymentesítés az olvasóvá nevelésben: Beszédfogyatékos – diszlexiás tanulók szövegértésének fejlesztése, az olvasóvá nevelést és az információkeresést segítő könyvtári lehetőségek egy általános iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Majoros, Zsófia (2015) Mondókák a magyar és angol kulturális örökség részeként, és felhasználhatóságuk a tanítási órákon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Makkai, Stella (2015) Akcióhős-típusok a 80-as évek amerikai filmjeiben. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra.

Malácsik, Tibor (2015) Az étel-bor párosítás elmélete és gyakorlata. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Marczi, Gábor (2015) Egy magyarországi borút turisztikai-területfejlesztési-gazdaságfejlesztési jellemzése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Marics, Andrea (2015) A tanári személyiség hatása a tanulók eredményességére. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Marics, Krisztina (2015) A felnőttkor előtt álló ifjúság olvasási és sportolási szokásai. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Marosi, Tamás (2015) Utcai futóversenyek szervezése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék.

Marton, Renáta (2015) Az erdei iskola – annak szerepe és megvalósításának lehetőségei egy gimnázium életében. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Biológiai Intézet.

Marton, Zoltán (2015) Marcali járás a demográfiai adatok tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Matulai, Barbara (2015) Kutyák tenyésztése (vemhesség, ellés és lehetséges komplikációk) illetve a Cairn terrierekre jellemző örökletes betegségek vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Megyes, Józsefné (2015) A fiatalkori bűnelkövetés pszicho-szociális okai, összetevői. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Mezei, Hajnalka (2015) Állat-és növényábrázolások a képzőművészetben. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Mezeiné Papp, Zsófia Judit (2015) A pályaorientáció pedagógiai folyamata,pályaismeret az általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Neveléstudományi Intézet Tanszék.

Mitró, Lajosné (2015) A kultúrált borfogyasztás pozitív élettani hatásai. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus tanszék.

Mohácsi, Adrienn Zsuzsanna (2015) Szülői attitűd vizsgálata a „Maci” Alapítványi Óvoda, Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Intézményében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Molnár, Attila (2015) Számítógéppel támogatott kémiaoktatás. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémiai- és Élelmiszerkémiai Tanszék.

Molnár, Attila (2015) A technikai fejlődés szerepe / lehetőségei a HR tevékenységben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Molnár, Csaba (2015) Magyar királyi csendőrség tevékenysége a dualizmus korában(1867-1914). MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Történelemtudományi Intézet.

Molnár, Klaudia (2015) Természetes antioxidánsok vizsgálata és alkalmazási lehetőségeinek feltárása. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémia és Élelmiszerkémia Tanszék.

Molnár, Réka (2015) Szülői nevelési attitűdök szerepe az iskolai teljesítmény tekintetében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Molnárné Dancs, Bettina (2015) Kreatív vizuális nevelés szabadidős tevékenységeken keresztül. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Monok, Tamás (2015) A szőlő- és bortermelési stratégiák – borkategóriák, helyük a borfogyasztásban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Montvai, Diána (2015) A halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermekek családi és iskolai szocializációjának vizsgálata a Jászladányi Móra Ferenc Általános Iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Montvai, Zoltán (2015) Az Egertej Kft. tevékenységének elemzése 3 év adatai alapján. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaság Tudományi Intézet.

Mrázné Mezei, Ildikó (2015) Roma tanulók a közoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Munkácsi, Margit (2015) Robert Bosch Automotive Steering Kft. vagyoni-, jövedelmi- és pénzügyi helyzetének elemzése 2010-2014-ig. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet/Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Murányi, Lilla (2015) A Waldorf pedagógia: „Akik még a nevüket is eltáncolják”. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Méhész, Andrea (2015) Marketingeszközök alkalmazási lehetőségei az élelmiszeriparban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Mészáros-Mordány, Lenke (2015) Szervezés és vezetés: A hatékony vezetési stílus Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalkozásoknál. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

N

Nadler, Zoltán (2015) Dyslexia and Language Learning. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Anglisztika Tanszék.

Nagy, Andrea (2015) Cultural elements and the reflection of the British way of life in P. L. Travers’ Mary Poppins book series. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Nagy, Baksa Balázs (2015) Álmodtam egy világot. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Nagy, Dávid (2015) The Effects of the Internet on the Language use of Hungarian Young Adults. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Anglisztika Tanszék.

Nagy, Dávid (2015) Intelligens fűtésvezérlés Raspberry Pi hardverrel. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Nagy, Dávid (2015) Lillák. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Nagy, Gergely István (2015) Európai integráció és az Európai identitás. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Nagy, György (2015) Termőtájak - magyar borok - magyar ételek (hazai konyha) Zemplén tájjellegű ételei és italai, és ezek megjelenése egy "hegyközi" vendéglő kínálatában. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Nagy, Judit (2015) A borturizmus és a hazai gasztronómia összefüggéseinek elemzése egy konkrét vállalkozás példáján keresztül. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Nagy, Szilvia (2015) Családi szocializációs zavarok. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Nagy, Tamás (2015) Hangrögzítő eszközök. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ének-zene Tanszék.

Nagy, Zoltán (2015) Egy zenepedagógiai utópiáról - A Békés-Tarhosi Állami Énekiskola modellje. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ének-zene Tanszék.

Nagy, Zsófia (2015) A kétnyelvűség változatai a vajdasági Kikindán. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Nyelvészeti Tanszék.

Nagy, Ádám (2015) A darts és a break, mint új fejlesztő eszköz az iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

Nagyné Mándi, Katalin (2015) A Német nemzetiségi oktatás helyzete a kerepesi Széchenyi István Általános Iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Nemes, Vivien Virág (2015) A sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelése - oktatása az általános iskolában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Nigrinyi, Csilla Tekla (2015) A wellness és a fitness keresettsége az egészség megóvásának előtérbe kerülésével a hazai társadalomban Az Oxygen Wellness vendégkörében mért szokások bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi és Módszertani Tanszék.

Novák, Ágnes (2015) Munkahelyi egészségfejlesztés. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi intézet.

Nyíriné Juhász, Klára (2015) A családból a bölcsődébe való átlépés segítése A beszoktatás változása az évtizedek folyamán, a megőrzéstől a nevelésig. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Németh, Anita (2015) Mohák állatközösségének vizsgálata Boldogkőváralja térségében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Németh, Julianna (2015) A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakemberek nézeteinek a vizsgálata. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Nógrádi, Bianka (2015) A szociálpedagógus szerepe az iskolában. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

O

Oláh, Gábor (2015) Korszerű tanulásszervezési eljárások az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humán Tudományok Intézete.

Onda, Gergely (2015) Változások és jövőkép a világ és Magyarország 21. századi borászatában. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus-Vendéglátás Tanszék.

Orosz, Tamás (2015) Ha menni kell... BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra és médiaismeret Tanszék.

Orosz, Tiborné (2015) A Muzsikál az Erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat személyiségfejlesztő hatása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Osvald, Zsanett (2015) Az iskolai úszásoktatás megjelenése a mindennapos testnevelésben. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

P

Pacsa, Liana (2015) Ein kurzer Überblick über die Energiewende und die Nutzanwendung der Sonnenenergie in Deutschland. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Német Tanszék.

Paczáriné Biró, Bettina (2015) Kooperatív tanulás, kooperatív technikák. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia tanszék.

Padlaviczki, Anna (2015) Munkaerő piaci várakozások hatása az érettségizők továbbtanulási döntésére. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Pajor, Bence (2015) Vezeték nélküli szenzorhálózatok biztonsági kérdései. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológia tanszék.

Palkó-Deli, Andrea (2015) A fogyatékosság megjelenése a képzőművészeti alkotásokban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Pallás, Edit Ilona (2015) Franken borvidék marketing kommunikációja. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Papp, Anita (2015) A kézilabda népszerűségének és fejlődéstörténetének bemutatása egy felmérés alapján. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Peres, Kinga Krisztina (2015) A fogascetek kognitív képességei. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Petörke, Ákos (2015) A képírás története: Különös tekintettel az egyiptomi, az azték és a maja kultúra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Pintér, Noémi (2015) A Kovács Nimród Borászat marketing kommunikációs tevékenysége. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Piszmán, Lilla (2015) A művészet integrálása a matematikaoktatásba példákon keresztül. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Pobori, Csaba (2015) A tájékoztatás hatékonyságát növelő oktatóanyagok. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Podlaviczki, Anna (2015) Munkaerő piaci várakozások hatása az érettségizők továbbtanulási döntésére. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar.

Puskás, Andrea (2015) ReProdukált egyediség. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Pálfi, Ákos (2015) A Pilis-hegység kőzetelemzése. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Pállai, Hajnalka (2015) Futballcsapatok üzleti modell elemzése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-Gazdaságtan Tanszék.

Pápai, Norbert (2015) Az IT helpdesk működése az IBM DSS Kft.-nél. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet/Számítástudományi Tanszék.

Pápay, Patrik György (2015) Dámagép. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és informatikai intézet.

Pásztor, Eszter (2015) Néphagyományok, népszokások helye az óvodai életben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Pénzes-Kovács, Edina (2015) Számítógéppel segített nyelvoktatás. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Péterné Zádeczky, Mónika (2015) A pedagógiai értékelés perspektívái a német nyelvoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Pócsik, Balázs (2015) Tehetséggondozás vizsgálata vesenyúszásnál. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Póka, Szilvia (2015) Idősgondozás Abádszalókon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

R

Racsek, Adrienn (2015) Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola bemutatása: Fenntartóváltás tükrében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Racsek, Enikő (2015) Alsó tagozatos gyermekek fejlesztése bábjátékkal. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Rakaczki, Zoltán (2015) Egyedi szőlőtermesztési és borászati eljárások a bormarketingben. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Rapiné Feleki, Éva (2015) Érettségi 40 éves kor felett. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Reményi, Gábor (2015) Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Reményi, Gábor (2015) Sajátos nevelési igényű gyerekek tehetséggondozása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pszichológia Tanszék.

Rescsánszki, Bettina (2015) A gazdasági és pénzügyi életre nevelés a kerettantervekben és a földrajz órákon. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Revóczi, Norbert (2015) Prevenció a nevelésben és oktatásban:Vizsgálat a mindennapos testnevelés megítéléséről és prevencióról, lehetséges kapcsolatukról a természetben űzhető tanórán kívüli sporrtevékenységekkel. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszék.

Rideg, Dzsenifer (2015) A nemzettudat, a nemzeti identitás és a magyarság jelenkori migrációjának néhány összefüggése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Rigó, Csaba Dániel (2015) Összegző reflexiók a rádióamatőr kultúra világából. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Rimóczi, Krisztina (2015) Halmozottan hátrányos helyzet pedagógiai értelmezése a Jászfelsőszentgyörgyi Általános Iskola tevékenységi rendszerében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Romhányi, Andrea (2015) A CAF 2013 modell bevezetése a kecskeméti törvényszéken. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Rostás, Krisztián (2015) A monumentális építkezés antropogén tájformáló hatása az őskortól napjainkig. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék.

Rozsonits, Tibor (2015) Felnőttképzés a Magyar Honvédségben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Rumi, Borbála Fanni (2015) Matricák a művészetben Falragaszok szerepe street art alkotók művészetének tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Rátkai, Lilla (2015) Émile Zola munkásságának újraértelmezése a posztstrukturalizmus aspektusából. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Répa, Mónika (2015) A motiváció. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Répásné Babucs, Hajnalka (2015) C# feladatgyűjtemény. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és Informatikai Intézet.

Révész, Emese (2015) A bor fogyasztási kultúrájának vizsgálata a Nyírségben és Tokaj-hegyalján. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

S

Sankovics, Anett (2015) Az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben résztvevők tanulási módszerei, motivációi és nehézségei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Sarkadi, László (2015) A kulturált alkoholfogyasztás pozitív élettani hatásai. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Selmeczi, Pálma Mária (2015) Petrik Géza a magyar könyvszakma szolgálatában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Serbán, László Attila (2015) Szakmódszertani lehetőségek a kereskedelmi szakképzésben. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet.

Seres, Gabriella (2015) A szülők szerepe a gyermekkori elhízás kialakulásában és megelőzésében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Siháné Tilk, Adrienn (2015) A szőlő és bortermelési stratégiák - borkategóriák bemutatása helyük a borfogyasztásban a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon keresztül. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Sike, Judit Beatrix (2015) Egy vállalkozás stratégiai és üzleti elemzése SCN Consulting Kft. létrehozása. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Sikéné Pfeiffer, Éva (2015) Szülői és pedagógus elégedettségmérő kérdőívek feldolgozása egy délpesti általános iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatikai Tanszék.

Simon, Gábor (2015) Bükkszék község bemutatása településfejlesztési szempontok alapján. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz és Környezettudományi Intézet.

Sipos, Róbert Zoltán (2015) A meleg filmek műfajisága. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Soltész, Csilla (2015) Magyarország történelmi borvidékei - A Tokaji Borvidék. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Stark, István (2015) A Borturisztika és a művészet lehetőségei Tokaj-Hegyalján. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus tanszék.

Stokker, Zsuzsanna (2015) Egy pedagógus életpálya bemutatása. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Stumpf, Ágnes (2015) Az Etyek-Budai- és a Nagy-Somlói borvidék bormarketing tevékenységének összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Stóka, György (2015) Szőlőtermesztés, borkészítés a Bodrogközben. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Sumi, Mercedes (2015) Borászati rendezvények turisztikai hatása a Juhász Testvérek Pincészetére. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Szabó, Balázsné (2015) Kiégés (Burnout szindróma) a holokauszt- túlélőkkel foglalkozó szociális gondozók körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Szabó, Eszter (2015) A néptánc megítélése a XXI. században: Vizsgálatok a Vidróczki Néptáncegyüttes történetéről és a néptánchoz kötődő attitűdökről. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szabó, Fruzsina (2015) A Difer vizsgálat hatékonysága a tanulási zavarok kiszűrésében a tápiószelei halmozottan hátrányos helyzetű iskolás korú gyermekek körében. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Szabó, István (2015) Gazdasági jellegű oktatás és kompetencia-fejlesztés szerepe a közoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Közgazdaságtan és Jogi Tanszék.

Szabó, Judit (2015) A Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtár és az Egri Főegyházmegyei Könyvtár digitalizálási tevékenységének összehasonlítása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Szabó, László István (2015) A hazai szakképzés változásai napjainkban. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Oktatás és Kommunikációtechnológiai Tanszék.

Szabó, Ramóna (2015) Az írás kialakulása és fejlődése a magyar információs társadalomban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Szabóné Móra, Katalin (2015) A felnőttkori tanulási célok, motivációk, ezek jelentősége és megtartása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szabóné Török, Éva (2015) A fejlesztés fogalma, lehetőségei az óvoda-iskola átmenet kapcsán. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Szakács, Annamária (2015) Az idegennyelv-tudás jelentősége az élethosszig tartó tanulásban és felnőttképzésben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szalmási, Zsófia (2015) Fikciós valóság-sorozatok összehasonlító elemzése. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Filozófia tanszék.

Szecskó, Emília (2015) A Damjanich János Múzeum bemutatása a látogatóbarát múzeum és marketing szemlélet szemszögéből. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szecsődi, Bianka (2015) Attitűdvizsgálat főiskolások és kisgyermeket nevelők körében, a fejlődési rendellenességekkel szemben:Elfogadás vagy elutasítás. Szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar.

Szendreiné Sisa, Kitti (2015) A Reménység Magjai Alapítvány munkája. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Szepesi, Sándor (2015) Fenntartható fejlődés a hazai oktatás alapfokú intézményeiben. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz és Természettudományi Intézet.

Szobonya, Viktória (2015) A II. ipari forradalom hatása Magyarország gazdaságára (és a Borsodnádasdi Lemezgyár fejlődésére). BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Kora Újkori Történeti Tanszék.

Szántó, László (2015) Hazai borfogyasztásunk tükrében alkalmazott bormarketing és a DOBORZÓ ötlete. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus.

Szász-Heszlényi, Péter (2015) Binomiális tétel a középiskolai tanításban. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematika Tanszék.

Szövényi, Barnabás (2015) A mozgó-kép, médiaművészet, video art, videó installációk lehetőségei a vizuális kultúra tanításában. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Szúh, Krisztina (2015) A Jászság, a jász identitás gyökerei, jelenléte napjainkban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Szociálpedagógiai Tanszék.

Szőkéné, Halász Éva (2015) Demokrácia-fogalom az oktatásban, nevelésben. MA/MSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Politológia Tanszék.

Szűcs, Diána (2015) A lovak vércsoportjai. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Szűcs, Emese Alexandra (2015) 5 óra 12 perc. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra tanszék.

Szűcs, Tiborné (2015) Sikeres alapkompetencia program Bagon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Sáfár, László (2015) Grafikai alkalmazások a könyvtár világában: Esettanulmány a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Deák Ferenc Könyvtár, a Jászberényi Városi Könyvtár és az Abádszalóki Ember Mária Városi Könyvtár munkái alapján. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Sági, Ilona (2015) A Kádár-korszak életmódtörténete a történelemtanításban. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Új és Jelenkori Történeti Tanszék.

Sándor, Edina (2015) Neville Longbottom szerepe a Harry Potter regényekben. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Digitalizált.

Sára, Krisztián (2015) A Rubik-kocka alkalmazás készítése XNA-val. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Matematikai és informatikai intézet.

Sári, Bence (2015) MATERA Dokumentumfilm. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Sárándi, Tamás (2015) Új eszközök a testnevelésben középiskolás korosztályra tekintve. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés tanszék.

Sütő, Gergő (2015) Válogatás a sport ingyenes információforrásaiból. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

T

Takácsné Molnár, Beáta (2015) Bábjáték a gyöngyöshalászi Szent Anna Téri Óvodában. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Tallér, Szandra (2015) Alkohol, drog és egyéb káros szenvedélyek vizsgálata az iskolások körében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Intézet.

Tamás, Tímea (2015) Digitális nyelvhasználat az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Neveléstudományi Intézet.

Tar, Evelin (2015) A vállalati belső rendezvények szerepe a CIB Csoport tevékenységében - A CIB Spirit programok bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Tari, Georgina (2015) Képesség- és tudásmérés lehetőségei a földrajzoktatásban kiválasztott 9. osztályos mintaórák példáján. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék.

Tarjányi, Judit (2015) Az agresszívnek és szelídnek címkézett, olvasott mesék impulzusainak vizsgálata óvodások és kisiskolások körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Tatár, Laura (2015) Kötélugrás (Rope Skipping), mint rekreációs sport. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi és Módszertani Tanszék.

Terpákné Varga, Anikó (2015) Pályaorientáció és tanácsadás az iskolában. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Humán Tudományok Intézete.

Thurzó, Dalma (2015) Fogyasztói szokások a XXI. században: A pest megyei fogyasztói kultúra sajátosságai, valamint a fogyasztók a magyar termékekhez fűződő kapcsolata. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Toma, Sándor (2015) A sci-fi filmkészítésre gyakorolt hatása a kezdetektől napjainkig: az Űrodüsszeia, Csillagok között, Szeretet című filmeket átható kozmikus magány eredete. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Mozgóképkultúra Tanszék.

Turó, Anikó (2015) Magyar Mozgáskotta gyakorlati megvalósítása. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

Téglás, Réka Anna (2015) Állatasszisztált terápiák jelentősége és lehetőségei- A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központja és a Kutyával az Emberért Alapítvány bemutatása. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Tóta, Attila (2015) Ami volt, ami van, és ami lehet: szén és szénbányászat Egercsehi területén. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Földrajz és Környezettudományi Tanszék.

Tóth, Adél (2015) Növényvédőszer-maradványok kimutatása. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Kémia és Élelmiszerkémia Tanszék.

Tóth, Bianka (2015) A görög desztinációk népszerűsége a magyar turizmusban. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Tóth, Erika (2015) Magyarország történelmi borvidékei - A Tokaji borvidék. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus.

Tóth, Eszter (2015) A térbeli tájékozódási képesség vizsgálata a földrajzoktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Társadalomföldrajzi-és Területfejlesztési Tanszék.

Tóth, Gabriella (2015) A konfliktuskezelés alternatív módjai a köznevelésben - Vizsgálat egri középiskolákban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Tóth, Marcell (2015) Hallgatók kockázatvállalási szokásaik elemzése éles vizsgahelyzetben. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Gazdaságtudományi Intézet.

Tóth, Sebestyén (2015) A népzenei gyűjtések története, megjelenésük és megőrzésük. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Tóth, Tamás (2015) Magyarország történelmi borvudékei A Nagy-Somlói borvidék. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Tóthné Mészáros, Szilvia (2015) Tokaj-Hegyalja Helyzete Észak-Magyarországon, A Változások Szükségessége és Lehetőségei. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Tömör, Csaba (2015) A NETFIT filozófiája, újszerűsége. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi és Módszertani Tanszék.

Török, Éva (2015) "Csak akkor nyugszom meg, ha az lehetek, aki vagyok. Tudom, hogy nő vagyok, tele lelkierővel és nagy-nagy bátorsággal." - Anne Frank, Gyarmati Fanni és Török Sophie naplóinak oktatási lehetőségei a gender tükrében. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Törökné Erdős, Anita (2015) Az iskola és a család kapcsolata. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Pedagógia Tanszék.

Tőzsér, Gábor (2015) Salgótarján hulladékkezelése és rekultivációs projektje. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Környezettudományi és Tájökológiai Tanszék.

U

Urbán, Anett (2015) Tartó- és mozgatórendszer zavarai az általános iskolások körében. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

V

Vachter, Gábor Lászlóné (2015) A magyar borok és gasztronómia harmonizációjának érvényesülése Tokaj-Hegyalján. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Varga, Dóra (2015) Tükröződő felületek, hatalmi játszmák Jean Genet műveiben. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Varga, Kata (2015) A női sors tragikumának narrativitása a XVIII.-XIX. században. A női lélekfejlődés megvalósulása a Brontë nővérek és hősnőik életében. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Varga, Kitti (2015) Népi és sportjátékok szerepe az általános iskolai oktatásban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Varga, Lilla Edit (2015) Williams szindrómás fiatalok önállósodás folyamatai gyermeki és szülői szemmel. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Varga, Martina (2015) Fiatalkorú bűnelkövetők a Pártfogó Felügyelői Szolgálat tevékenységének tükrében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Varga, Viktória (2015) Benedek Elek tündérmeséinek stilisztikai eszközei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Neveléstudományi tanszék.

Varga, Virág Anna (2015) Medialitás a 20. század második felének popkultúrájában. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszék.

Varga, Vivien (2015) A néphagyomány őrzése Kalocsán. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Andragógiai és Közművelődési Tanszék.

Varga, Zsófia (2015) Traumákkal való megküzdés reziliencia. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Vastag, Bernadett (2015) Gyermekkönyv-illusztrációk a magyar gyermekirodalomban Szegedi Katalin ceruzáján keresztül, Göd mesevárosából indulva. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Humáninformatika Tanszék.

Vatai, Soma (2015) A szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola iskolai gyermekvédelmi tevékenysége. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Verebélyi, Balázs (2015) Hagyomány és megújulás a Heves megyei népi textilkultúrában. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség és Művelődéstörténet Tanszék.

Veres, Alexandra (2015) A bűnözővé válással kapcsolatos nézetek vizsgálata felsőoktatásban tanuló fiatalok körében. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Vigh, Bianka (2015) Megvalósítható-e a BookLend vállalkozás?Egy üzleti modell elemzés eredményei. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék.

Világi, Eszter (2015) Tehetséggondozás, -fejlesztés hazai története. MA/MSc szakdolgozat, Comenius Kar, Neveléstudományi Tanszék.

Vincze, Aletta (2015) A női tevékenységek megjelenése és megjelenítése a művészetben. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Vizuális Művészeti Tanszék.

Vincze, Ivett (2015) Az ifjúsági világtalálkozók szerepe a pedagógiai nevelésben. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Hittan.

Virág, Éva Evelin (2015) Örökbefogadás. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Virág, Éva Evelin (2015) Örökbefogadás - Az örökbefogadó anyák krízisei örökbefogadás előtt és után. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Vismeg, István (2015) A kulturált borfogyasztás pozitív élettani hatásai. BA/BSc szakdolgozat, Comenius Kar, Real Intézet-Testnevelés tanszék.

Váczi, Győzőné (2015) Túl nagy lábon élünk!?: Avagy az ökológiai (lábnyom) válság következményei. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Vályi, Katalin Judit (2015) Pimm's & Canapés. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Vámos, Nikolett (2015) A zeneterápia elmélete és gyakorlati alkalmazása a fogyatékkal élők fejlesztésében. BA/BSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Ének-Zene Tanszék.

Vámosné Csufor, Éva (2015) Magyarország történelmi borvidékei(összehasonlító elemzés) Badacsony és Tokaj. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Végh, Veronika (2015) A biológia tantárgy a Nemzetközi Érettségi Diploma Programban. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Állattani Tanszék.

Véssey, Miklós (2015) A Somodi-féle mozgáskoordináció-fejlesztő módszer vizsgálata óvodás korú, HH-s és HHH-s gyermekek körében. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Intézet.

W

West-Sooby, Anna (2015) A cirkuszi akrobatika lehetséges alkalmazása az iskolai testnevelésben. MA/MSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Sporttudományi Tanszék.

Z

Zajácz, Hanna (2015) Észak- Kelet Magyarország kistérségeinek rekreációs sportja. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Testnevelés Tanszék.

Zakarné Kovács, Mónika (2015) Borok és ételek párosítása az egri borvidéken. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turisztika.

Zelnikné Salga, Krisztina (2015) Ragadványnevek Boldogon. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

Zsadányi, Flóra (2015) Gyógynövényturizmus Bükkszentkereszten, avagy Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes vállalkozása. BA/BSc szakdolgozat, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Turizmus Tanszék.

Zsemlye, János (2015) A szolnoki vár, különös tekintettel az 1703. évi ostromra és kuruc kézre kerülésére. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Kora Újkori Történeti Tanszék.

Zsiros, Dalma (2015) Adatbázis hatékonyság vizsgálata Oracle adatbázis szerver esetén. BA/BSc szakdolgozat, Természettudományi Kar, Információtechnológiai Tanszék.

Zsiros, Réka (2015) A Szolnoki Művésztelep kultúraközvetítő szerepe és annak sikeressége. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

Zsíros, Renáta (2015) A társadalmi entrópia megjelenése és hatása a drogfogyasztó társadalomban. BA/BSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Szociálpedagógia Tanszék.

Zubor, Attila (2015) A diszlexia az idegennyelv-oktatásban. MA/MSc szakdolgozat, Bölcsészettudományi Kar, Angol Tanszék.

Zvara, Gréta (2015) A siroki vár turizmusa-Egy barlangvár múltja és jelene. MA/MSc szakdolgozat, Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar, Kulturális Örökség Tanulmányok és Művelődéstörténet Tanszék.

Á

Ács, Adrienn (2015) A mozgás kihatása a személyiségre és feszültségoldó hatása 5-6 éves korosztályban. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Természettudományi és Testnevelési Tanszék.

Ádám, Erika (2015) Negyedik és hatodik osztályos tanulók szövegértő olvasásának összehasonlító elemzése. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Magyar Nyelvi, Irodalmi és Művészeti Nevelési Tanszék.

É

Ézsiás, Gábor (2015) Az Apple hatása a világra. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Informatikai és Könyvtártudományi Tanszék.

Ü

Üsztökéné Bognár, Irén (2015) Hatékony vezetési stílus: Az érzelmi intelligencia, a kommunikáció és a konfliktuskezelés szerepe. Szakdolgozat, Digitalizálás Jászberény, Andragógia és Társadalomelméleti Tanszék.

A lista elkészítésének dátuma Fri Jun 18 06:57:19 2021 CEST.